avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deces in conducerea societati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deces in conducerea societati

Ce se intampla cu societatea daca un administrator singur actionar la o societate a murit.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:45, 14 Noiembrie 2010
societatea este preluata de mostenitorii defunctului ( face parte din masa succesorala) sau se dizolva.
Părțile sociale ale defunctului vor fi incluse în masa succesorală și vor fi moștenite în cotele legale de succesorii lui.
Daca se dizolva ce se intampla cu datoriile la stat si la firme.
Prin acceptarea succesiunii se moștenește atât activul cât și pasivul deci moștenitorii vor avea și drepturi și obligații. Vor trebui plătite toate datoriile de către cei care acceptă moștenirea.
daca nu accepta mostenirea atuncea ce se intampla

Alte discuții în legătură

Lichidare srl av_gabitza av_gabitza Buna ziua, am o situatie cel putin ciudata la prima vedere. asociat unic din srl decedeaza. 3 succesori accepta mostenirea pur si simplu, astfel ca in ... (vezi toată discuția)
Mostenire firmã adimrc adimrc Buna seara! Am moștenit părți sociale intr-un SRL despre care am aflat ulterior că are datorii la stat. Există vreo soluție legală pentru ... (vezi toată discuția)
Se poate dezbate o succesiune in instanta daca defunctul figureaza ... Alina Avila Alina Avila Se poate dezbate o succesiune in instanta daca defunctul figureaza cu datorii la stat? Trebuie platite inaintea dezbaterii sau se pot plati ulterior? (vezi toată discuția)