avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care este incadrarea juridica corecta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care este incadrarea juridica corecta?

Daca o persoana a avut un permis de conducere doar pentru categoria Tr ( tractor) apoi acesta i-a fost anulat iar ulterior anularii conduce un autoturism pentru care era necesara categoria B care este incadrarea juridica a faptei savarsite?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:50, 17 Noiembrie 2010
conducere fara permis
Art. 86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
pai daca nu detine permis de conducere pentru nici o categorie nu e clar ca e conducere fara permis ?
si daca avea de tractor si conducea un autoturism tot conducere fara permis era
doberv a scris:

pai daca nu detine permis de conducere pentru nici o categorie nu e clar ca e conducere fara permis ?
si daca avea de tractor si conducea un autoturism tot conducere fara permis era

Daca avea de tractor si conducea autovehicul din categoria B era conducere cu permis necorespunzator categoriei!!!#-o
Pai daca i l-a anulat, de unde mai avea? Avea tractor, dar nu permis!
elena138 a scris:

Pai daca i l-a anulat, de unde mai avea? Avea tractor, dar nu permis!

Era vorba de situatia in care permisul de conducere categoria Tr nu ar fi fost anulat si persoana in cauza ar fi condus un autovehicul pentru care este necesara categoria B , situatie in care cred ca incadrarea este cea pe care am mentionat-o!

Alte discuții în legătură

Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)
Amenda penala pentru circulatie fara permis olga2011 olga2011 la cat se ridica aprox.suma unei amenzi penale pentru circulatie pe drum fara permis[din necunoasterea legii?] multumesc (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat sub influenta alcoolului alysss92 alysss92 [b][i]Buna un prieten a condus cu permisul suspendat sub influenta alcoolului ce i se poate intampla ? astept un raspuns cat mai rapid multumesc ! (vezi toată discuția)