Salutare tuturor,
Am ridicat un etaj din structura de lemn peste o casa de caramida veche, deja existenta. Atat in autorizatie cat si in procesul verbal de receptie este specificata structura etajului construit (lemn+gipscarton). In declaratia pt. admin.fin. locala, am trecut etajul nou construit pe coloana "Cladiri cu pereti din lemn, caramida nearsa, etc.", stiind ca are valoarea de impozitare 219 lei/mp. Inspectorul fiscal mi-a spus ca nu e bine, ca trebuie sa trec etajul la pozitia "Cladiri cu pereti sau cadre din beton armat, caramida arsa, etc", avand valoarea de impozitare 806 lei/mp, pt. ca parterul are structura de caramida. N-am depus declaratia inca, am mai discutat cu cineva din admin. fin. si mi-a recomandat sa-mi sustin punctul de vedere, si anume ca trebuie inscrisa asa cum scrie in autorizatie, precum si in procesul verbal de receptie.
Voi ce spuneti? Cum e corect ?
Inca o problema: Pe cadastru, toate cladirile din curte (casa proncipala, cea pe care am etajat-o, precum si un garaj, 2 magazii, un wc de curte, o alta camera) sun prinse pe aceeasi plansa, la "Cladiri de locuit". Obiectul autorizatiei a fost "etajare partiala locuinta", adica etajarea casei principale. Inspectorul sustine ca acum anul de constructie pt. toate cladirile din curte se va considera 2010, anul in care am terminat de ridicat etajul, desi de celelalte constructii nu m-am atins.
Eu sustin ca pt. casa principala anul constructiei sa fie 2010, iar pt celelalte sa ramana anul initial (1950). Voi ce ziceti ?
Merci anticipat pt. raspunsuri.