avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... inscriere in tabloul consilierilor juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

inscriere in tabloul consilierilor juridici

Care este actul normativ care statueaza faptul ca nu poate fi consilier juridic al unei institutii publice cel ce nu este inscris in Colegiul consilierilor juridici si nu apare in tabloul consilierilor juridici?
Cel mai recent răspuns: monica i , utilizator 07:45, 18 Noiembrie 2010
Poti fi la oricare instituie (atat privata, cat si publica) consilier juridic fara sa te inscrii in colegiul consilierilor juridici.
Va multumesc pentru acest raspuns, dar totusi nu sunt lamurita. Din ce cauza: este vorba de un control de audit public intern la oficiul juridic din care fac parte, iar auditorul, sustine in raportul preliminar, invocand legea si statutul consilierilor juridici ca nu pot reprezenta institutia publica, in speta primaria, daca nu sunt inscrisa in Colegiu si nu sunt pe tabel. Am suficienta vechime in functia de consilier juridic ( 11 ani) astfel ca stiu sa citesc o lege... ori in statutul nostru, cat si din lege nu reiese de nicaieri obligativitatea inscrierii. Din punctul meu de vedere este vorba de un drept, asa cum este si dreptul de a fi membru de sindicat...
monica i a scris:

Din punctul meu de vedere este vorba de un drept, asa cum este si dreptul de a fi membru de sindicat...

Subscriu intrutotul.
Statutul consilierilor juridici este opozabil membrilor asociatiei profesionale respective.
monica i a scris:
Care este actul normativ care statueaza faptul ca nu poate fi consilier juridic al unei institutii publice cel ce nu este inscris in Colegiul consilierilor juridici si nu apare in tabloul consilierilor juridici?

Nu exista un asemenea act normativ. Scuzati-ma, dar auditorul abereaza.
va multumesc. De aceeasi parare sunt si eu.

Alte discuții în legătură

Nu pot reprezenta institutia in instanta pentru neinscriere in colegiul consilierilor juridici olivia stoicescu olivia stoicescu Partea adversa a invocat in plangere ca nu am dreptul sa reprezint institutia la care sunt consilier juridic pt ca nu sunt inscrisa in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Roba in cazul consilierului juridic calytul calytul Ce trebuie ca un consilier juridic sa poata sa poarte roba in instanta si cand se poate inscrie si unde? (vezi toată discuția)
Incadrare jurist neinscris in corpul consilierilor juridici lidi02 lidi02 pot ocupa postul de jurist la o unitate sau e neaparat nevoie de a ma inscrie intai in Colegiul consilierilor juridici/ Multumesc (vezi toată discuția)