Are cineva vreo noutate (legislativa poate) legata de prelungirea autorizatiei de pastrare carti de munca la sediul societatii?
A aparut un comunicat la sediul ITM Bucuresti in care este specificat ca nu se mai justifica din punctul lor de vedere depunerea acestei cereri de prelungire..Cam vag si suspect..Teoretic termenul de depunere ar fi 30 noiembrie.Cu toate acestea testarile se fac in continuare..Ce sa inteleg?
"Art. 296. - (1) Vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.
(2) După data abrogării Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu posedă carnet de muncă, de către instanţa judecătorească competentă să soluţioneze conflictele de muncă, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existenţa raporturilor de muncă. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogării Decretului nr. 92/1976, cu modificările ulterioare, se vor soluţiona potrivit dispoziţiilor acestui act normativ.
(3) Angajatorii care păstrează şi completează carnetele de muncă le vor elibera titularilor în mod eşalonat, până la data de 30 iunie 2011, pe bază de proces-verbal individual de predare-primire.
De la 01.01.2011, prevederile Decretului nr.92/1976 vor fi abrogate si , prin uramare, carnetele de munca vor dispare .. de aceea nu se mai justifica, depunerea acestor cereri de prelungire ...
Eu nu am vazut nicaieri la ITMB afisat acest comunicat. Mi s-a spus verbal ca nu se mai acorda aceste prelungiri dar oficial nu am gasit nici un comunicat. Imi puteti spune, va rog, unde era afisat? Multumesc.
Multumesc frumos. Si acum ce facem?Care este metodologia documentelor de personal? A statelor de plata, comisionului datorat? contracte, acte aditionale?
Discutii juridice
odica
Cum se poate recupera o vechime in munca din perioada din inainte de 89avand in vedere ca persoana a pierdut cartea de munca
multumesc
astept raspuns (vezi toată discuția)