avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citare ca parte vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citare ca parte vatamata

Daca esti chemat ca parte vatamata intr-un proces de furt, proces care nu e deschis de tine ci de politie, trebuie neaparat sa te prezinti?

Ca martor stiu ca e obligatoriu, dar ca parte vatamata? (care a scris clar in declaratii ca prejudiciul a fost recuperat si nu doreste sa fie citata ca parte vatamata in proces, dar totusi a fost citata).
Cel mai recent răspuns: toko_cop , utilizator 16:30, 19 Aprilie 2008
hanzo a scris:

Daca esti chemat ca parte vatamata intr-un proces de furt, proces care nu e deschis de tine ci de politie, trebuie neaparat sa te prezinti?

Ca martor stiu ca e obligatoriu, dar ca parte vatamata? (care a scris clar in declaratii ca prejudiciul a fost recuperat si nu doreste sa fie citata ca parte vatamata in proces, dar totusi a fost citata).

In cazul in care ati recuperat prejudiciul si nu doriti sa va prezentati, prezenta dvs. nu e obligatorie.
Daca vreti sa va pierdeti timpul si nervii mergeti:D
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Instanta este obligata sa va citeze chiar daca ati declarat ca v-ati recuperat prejudiciul si nu vreti sa fiti citat.
In schimb nu puteti fi amendat daca nu va veti prezenta, nu sunteti obligat sa va prezentati.
Daca insa considerati ca este cazul sa mai dati o declaratie va puteti duce la instanta.
multumesc mult.
Buna ziua!
Pana la urma, a trebuit sa va prezentati sau nu? Ati mai fost citat? Sunt si eu in aceeasi situatie. Va multumesc.
Nu trebuie sa va prezentati daca nu doriti.

Alte discuții în legătură

Consiliere juridica birzaveanu birzaveanu Am fost chemat in instanta in luna martie 2010 in calitate de parte vatamata, in proces cu d-l \"X\" in calitate de inculpat pentru inselaciune(art.215 C.p.). ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stergatoare auto holyvmp holyvmp Buna seara, Va scriu in legatura cu o boacana de-a mea din urma cu 6 luni. Intr-o noapte, aflandu-ma in stare de ebrietate impreuna cu un prieten, am rupt ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata furt din auto ionutz05cti ionutz05cti Buna seara! Incerc sa fiu cat mai concis, fara a omite ceva... In aprilie mi s-a spart , masina, mi s-a sustras detectorul radar, pe care la cateva zile l-am ... (vezi toată discuția)