O societate comerciala furnizeaza apa unei alte societati (cu obiect de activitate fabricarea de betoane) timp de 3 ani fara sa poate fi determinat consumul de apa. O expertiza tehnica extrajudiciara ar putea fi solutia aleasa de cele doua societati pentru a determina acest consum? Ce putere are aceasta expertiza? Poate fi contestata de un organ al statului???
In primul rand se pune intrebarea daca partea adversa este de acord,iar apoi expertiza poate avea valoarea unui inscris recunoscut de catre parti, ca va fi apreciat de catre instanta in functie de cnveingerile acesteia.
Problema nr. 1 este daca partea care a utilizat apa recunoaste .....
Recunoaste ca a consumat apa, dar nu e de acord cu cantitatea. In mod sigur va fi de acord cu expertiza, deoarece nu exista alta sursa de apa in zona. Aceasta expertiza de scuteste de neplaceri?
Atunci cand am pus sub semnul intrebarii recunoasterea m-am referit ..la cantitate.
Observ ca din start sunt probleme.Astfel pentru a-si crea convingerea proprie, instanta va dispune din oficiu efectuarea expertizei, la care veti avea probabil unele obiectiuni, motiv pentru care veti formula obiectiuni.
Singura solutie,este chemarea in judecata a beneficiarului apei,iar in cadrul probatoriilor administrarea probei cu expertiza,care ar urma sa stabileasca consumul de apa real din ultimii trei ani.