avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa judicara de timbru
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa judicara de timbru

Daca sunt recurent la o curte de apel care este situata in alt judet decat cel al domiciliului meu, unde platesc taxa judiciara de timbru?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 12:45, 2 Decembrie 2010
acolo unde este instanta. Puteti achita prin mandat postal. Datele la cele mai multe instante le gasiti pe portal la contact
Eu stiu ca se plateste in raza judetului unde aveti dvs. domiciliul.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
ContSters158230, utilizator
Am gasit in Legea 276/2009 ca scrie:
6. La articolul I punctul 4, articolul 19 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 19. - Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti se platesc in numerar, prin virament sau in sistem on-line, in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul fiscal debitorul. Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti pot fi platite si prin unitati bancare in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale, costurile operatiunilor de transfer fiind in sarcina debitorului taxei."

Ce sa inteleg de aici? Ca daca am domiciliu intr-o comuna, trebuie la primaria comunei sa achit aceasta taxa? Va rog sa ma ajutati, sa nu risc am probleme cu aceasta taxa, ca nici grefierul de la sectia unde este repartizat dosarul nu a stiut sa ma indrume corect, cica sa ma adresez la agentiile fiscale din zona mea care stiu mai bine, iar cei de la primaria din comuna spun ca ei nu colecteaza taxe judiciare de timbru?

Eu nu stiu ce sa mai cred, va rog sa ma ajutati.

Va multumesc anticipat.
Taxa de timbru o veti plati acolo unde aveti domiciliul. In contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza aveti domiciliul.

Veti merge la Primarie daca nu exista AFP si acolo veti achita taxa de timbru.

O zi buna.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
Si daca mi se spune ca nu primesc aceasta taxa, ce fac?

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru ContSters271005 ContSters271005 Buna dimineata.Se poate plati taxa judiciara de timbru in judetul de domiciliu, daca procesul in cauza se judeca inr-un alt judet, mai indepartat??? (vezi toată discuția)
Unde se plateste taxa judiciara de timbru? simonik2011 simonik2011 Se poate platii taxa de timbru la primaria unei comune daca procesul are loc la tribunal, sau trebuie platita la primaria orasului unde are loc procesul? (vezi toată discuția)
Pot plati taxa de timbru prin banca? tinaa tinaa buna ziua .pot plati prin banca taxa judiciara de timbru? in ce cont? multumesc (vezi toată discuția)