avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poti da in judecata judecatoria pentru ca nu a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poti da in judecata judecatoria pentru ca nu a respectat o lege?

In august mi s-a luat permisul, am contestat procesul verbal, dar nu am mers nici la proces si nici nu mi-am ridicat permisul pe perioada in care s-a judecat. Sentinta s-a dat in data de 22 septembrie, de atunci sunt 2 luni si aproximativ 2 saptamnai si sentinta nu mi-a ajuns acasa. Am fost sa imi ridic permisul ca expirase perioada in de 2 luni pe care a fost suspendat. Acolo mi s-a spus ca nu pot pentru ca legea se aplica abia de cand imi ajunge acasa sentinta, sentinta pe care judecatoria trebuia sa mi-o trimita in 30 zile. Si ca raul sa nu se termine aici mi-am pierdut si locul de munca, agent vanzari, pe motiv ca nu mai am cum sa imi desfasor activitatea. Intrebarea mea este daca pot sa dau judecatoria in judecata, sau sa depun o plangere impotriva ei pentru ca din cauza unei legi nerespectate de aceasta institutie mi-am pierdut locul de munca.
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 22:38, 5 Ianuarie 2011
In raport de cele precizate,intr-o eventuala actiune ,nu veti avea castig de cauza
Nu! Nu este posibil asa ceva. Si oricum daca ati fi putut da in judecata judecatoria... ce ati fi facut daca nu vi s-ar fi comunicat sentinta acasa in 30 de zile:)?
Exista totusi solutii mai putin radicale, cum ar fi o cerere de urgentare a motivarii hotararii. O sa va rezolvati problema mult mai repede in acest mod!
Termenul de 30 de zile este de recomandare si avand in vedere gradul de incarcare al instantelor cu greu se mai poate incadra un judecator in acel termen.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
:D aa exista un formular pentru aceasta cerere? sau....
multumesc
Redactati cererere catre presedintele de instanta ,in care solicitati urgentarea redactarii si comunicarii otararii
faceti cerere de urgentare a redactarii hotararii. Nu Judecatoria in sine, ca institutie sau... cladire redacteaza o hotarare, ci judecatorul care a intrat in cauza.

Alte discuții în legătură

Motivarea sentintei- in cat timp de la ultimul termen? macmillan macmillan Exista vreun termen privind motivarea sentintei? In 22 iulie a fost ultimul termen iar de atunci nu am primit nici o instiintare iar pe site apare doar ... (vezi toată discuția)
Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)