avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat stagiar

Salut!

Doresc sa vă întreb daca in urma promovarii examenului de admitere in barou(pentru stagiari) se dobandeste calitatea de avocat stagiar? I.N.P.P.A echivaleaza cu efectuarea stagiului la un cabinet de avocatura?Mai e necesara gasirea unui cabinet de avocatura pentru inscrierea in barou sau e suficient sa fii cursant la I.N.P.P.A după care te poti inscrie???.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Pascu Cristian , utilizator 14:19, 7 Decembrie 2010
Potrivit art. 296, alin. 3 din statut "Avocatul stagiar care a promovat examenul de absolvire a I.N.P.P.A. dobândeşte titlul profesional de avocat definitiv. Pe baza diplomei de absolvire a I.N.P.P.A., Consiliul Baroului va emite decizia de constatare a calităţii de avocat definitiv şi va efectua înscrierea pe Tabloul avocaţilor definitivi".
Imi cer scuze,nu am formulat prea clar intrebarea.voiam sa stiu daca,dupa sustinerea examenului de primire in profesie(examenul pt stagiari) e necesar,pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar, si gasirea unui cabinet de avocatura sau inscrierea la INPPA echivaleaza cu acest stagiu. oricum,multumesc pentru raspuns!
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns!
Dupa un an de stagiu avocatul stagiar se poate inscrie la INPPA ( inscrierea consta in depunerea unui dosar care contine diploma, decizia de intrare in profesie etc.) si in urma unor cursuri, da examenul de absolvire, care echivaleaza cu definitivatul.
Deci nu INPPA-ul echivaleaza cu stagiul, ci absolvirea lui cu def-ul.
Mai nou, examenul de absolvire este la fel de dificil ca si definitivatul, practic nu prea exista diferente intre cele doua modalitati de a te definitiva in profesie...acum cred ca fiecare stagiar se va hotari pe parcursul primului an.

Alte discuții în legătură

Obligativitate cursuri inppa Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva sigur daca sunt sau nu obligatorii studiile acelea pentru avocati stagiari la INPPA? Am citit legea avocatilor actualizata si ... (vezi toată discuția)
Inppa-definitivat Gabriel Tudor Gabriel Tudor cine da in aceasta perioada examenul de \"definitivat\" la INPPA. Are cineva idee cat de greu o sa fie examenul? :D:D:D discutii, pareri (vezi toată discuția)
Incepere stagiatura deya deya in cat timp de la promovarea examenului de admitere in barou trebuie sa incepi stagiatura?? (vezi toată discuția)