avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... viata bate filmul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

viata bate filmul

Oricat de bineintentionat ai fi,uneori in viata se poate intampla sa mai si primesti "palme",desi nu le meriti...de ce este asa,nu stiu... acum cateva luni scriam pe forum despre cazul meu , sunt insarcinata acum in 5 luni , copilul rezulta dintr-o relatie, el fiind casatorit , eu nu .Pe atunci,fiind de buna credinta ,am facut tot posibilul sa nu ii destram casnicia, imi era mila de el , nu am vrut sa afle sotia lui despre sarcina ,am vrut sa fie bine pt toti , am cautat solutii ,le-am gasit .Am vorbit cu el despre situatie , ne-am inteles ca va veni sa recunoasca copilul dupa nasterea acestuia.Nu a contestat verbal nimic,nici ca nu ar fi al lui ,nnimic,chiar m-am bucurat sa rezolv situatia asta atat de dureroasa pt mine. Asta a fost in 22 sept. Apoi...nimic, nici macar un amarat de telefon ,am tot asteptat macar un amarat de telefon,asa , de bun simt .Am ramasi intelesi ca ii dau un mesaj,cum aflu sexul copilului .Asa am si facut.f discret. Apoi mi-a scris un SMS ceva de genul "mergem in dec la ginecolog , apoi facem un test ADN ,ca am reusit sa restram o familie .Bineinteles ca nu era cazul ,pt ca eu am facut tot posibilul sa nu se intample asa ceva. Apoi fam mea a vrut sa vb cu el,dar refuza orice fel de dialog .Deja mi s-a infiripat in minte o vaga banuiala :vrea sa scape de responsabilitate,dar nu eram f sigura.Asa ca l-am cautat la servici,unde chiar nu era de gasit la ora aceea. I-am trimis pe mail o instintare oficiala despre existenta sarcinii,aveam eu o presimtire,ca va nega totul...si asa a fost... dupa cateva zile ma suna pe mobil ,se face ca ploua, ca nu stie despre sarcina ,ba mai mult chiar,afirma ca el nu poate face copii-total neadevarat in acest caz .Am aflat ca intre timp,in august si-a facut o hartie medicala -doar el stie cum- din care reiese ca nu poate face copii.Neaga tot ce a fost intre noi,absolut tot.relatia dintre noi s-a consumat in iulie.
Este strigator la Cer ce pot face unii,doar sa scape de responsabilitati!!!!
Acuma stau si ma intreb :ce pot sa fac in aceasta situatie?
Intentez proces de paternitate dupa nasterea copilului.Ce sanse am eu de fapt? ca martori as avea pe bunica si pe mama mea,relatia asta s-a consumat pe ascuns
.Daca Instanta refuza testul ADN si ia de buna hartia lui medicala falsa?
Ma lupt cu morile de vant? Sa sesizez Procuratura? Sincer,nu stiu ce sa fac...dar trebuie sa se faca dreptate pana la urma... sunt total deceptionata,dezgustata...
ajutati-ma cu un sfat,va rog frumos ...
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:50, 5 Decembrie 2010
important e ca veti fi mama si veti avea o minune de copil. daca el nu vrea sa-si asume paternitatea, e problema lui. daca il veti actiona in judecata va sugerez sa va angajati un avocat.
Dupa nasterea copilului singura solutie este chemarea in judecata a taltaui copilului pentru recunoasterea acestuia.
Testul ADN nu poate fi refuzat de instanta in cadrul probatoriilor care vor trebui solicitate si administrate(acte,interogatoriu,martori,expertiza)
Cu privire la capacitatea de procreere,instanta de asemeni va dispune efectuarea unei expertize medico-legale care va concluziona pe acest aspect,care probabil va fi prima aparare pe care o va folosi tatal copilului.
Preoblema dvs nu este de competenta parchetului.
(Buna) seara,dra Amatheea.

"Este strigator la Cer ce pot face unii,doar sa scape de responsabilitati!!!!
Acuma stau si ma intreb :ce pot sa fac in aceasta situatie? "

Acum faptul este consumat.Trebuie sa urmati caile legale,pentru casufletelul acela nevinovat care se va naste,sa nu poarte toata viata,povara greselii parintilor

Dra.,cind ati intrat in aceasta relatie interzisa nu stiati ca se poate intimpla sa ramineti insarcinata?.Spuneti ca nu voiati sa-i destramati casnicia...atunci de ce ati intervenit in aceasta?.

Credeti ca ati fost de buna credinta?? - la ce va referiti? (nu suntem o tara musulmana ).
Inainte de a da curs acestei relatii,de ce nu v-ati pus in ( postura de sotie ? )

Aveti dreptate; "Viata,bate filmul "
Dar depinde de calitatea vietii.

In rest,domnii avocati au dreptate in ceea ce va sfatuiesc.Urmatile sfatul.

Sunt bune si lectiile de moralitate,dar mai presus decat toate,este mai important ca acel copil sa aiba un tata.
Din nefericire,apelurile la morala,la buna credinta,etc sunt tardive si se va naste inca o fiinta nevinovata care va avea probabil de suferit,atunci cand are mai mare nevoie de ambii parinti.
Cineva spunea ca"ori nu trebuie,ori nu ajuta"
Intreprindeti toate demersurile legale pentru ca paternitatea acelui copil sa fie solutionata spre binele acestuia.
O relatie intima cu un barbat casatorit din pacate aduce multe probleme pentru cea care accepta un asemenea compromis.
Eu nu judec niciodata oamenii pentru faptele lor, pentru ca in primul rand toti suntem oameni si pentru ca intotdeauna exista un motiv sau mai multe pentru care se ajunge la un astfel de "triunghi" conjugal.
Oricum nasterea unui copil rezultat dintr-o astfel de relatie, este o piatra de incercare pentru cel care urmeaza sa devina tata si este intotdeauna momentul in care se vede daca femeia, viitoarea mama ,a facut sau nu o alegere buna in a-l alege pe el sa fie tatal copilului ei.
Ce pot sa va spun este ca nu va ramane decat promovarea actiunii in stabilirea paternitatii, actiune complexa, cu probatorii complexe care incepe cu depunerea inscrisurilor, apoi cu administrarea interogatoriului tatalui, probele testimoniale si continua cu cele de specialitate , incepand cu perioada optima de conceptie si finalizand cu testul ADN.
Veti avea nevoie de asemenea in acest proces de asistenta juridica a unui avocat si de multa, multa forta interioara.
Si ca sa vedeti ca nu sunteti singura in aceasta situatie lecturati si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Angajati avocat.:luck:
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii paris_ro06 paris_ro06 Buna ziua, Am urmatoarea speta: cum se poate dovedi paternitatea in situatia unui copil ilegitim in care presupusul tata este decedat de peste 10 ani, fara ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? ContSters177044 ContSters177044 Situatia este delicata.Este vorba despre o viitoare mama singura , care va naste curand.Cei doi nu sunt casatoriti , ba mai mult , tatal biologic al copilului ... (vezi toată discuția)
Proces de paternitate intentat de mama ContSters218056 ContSters218056 In ce termen de la nasterea copilului , o mama poate solicita recunoasterea paternitatii de catre tatal biologic :-/ Ma refer la tatal care nu vrea sa ... (vezi toată discuția)