avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... se pune problema de compatibilitate daca..?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

se pune problema de compatibilitate daca..?

Buna ziua,

daca un consilier juridic, incadrat pe cartea de munca in acest fel, are si o calificare de auditor (prin formare profesionala), poate sa fie si auditor intern la firma unde este incadrat ca si consilier jurdic? Se ridica o problema de incompatibilitate sau nu daca face contracte in calitate de consilier, dar merge si in audit in cadrul aceleiasi firme?

Calitatea de auditor intern va aparea doar pe actele interne (impuse de managementul calitatii) si nu va aparea pe cartea de munca.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 15:50, 14 Decembrie 2010
Este clar pericol de autoverificare, deci de conflict de interese. Este incalcata independenta auditorului.
Doar dupa cel putin un an de la incetarea relatiilor cu firma poate deveni auditor intern, conform Codului etic profesional.
Referirea este demna de luat in seama, insa in forma citita de mina, Codul pomeneste doar de "entitati publice" (art. 2) si nu face deosebire de auditor de management al calitatii (ce implica o optiune a societatii respective) si auditor financiar ( ceea ce reprezinta o obligatie, mai ales pentru institutiile publice)...in cazul de fata, este vorba de o societate comerciala cu capital privat...eu am gasit ultima forma a Codului din 2004, nu stiu daca nu a suferit ceva modificari. Intr-adevar conform art. 6 trebuie sa existe indepentanta "atat in teorie cat si in practica" a auditorului.....exista vreo reglementare legala mai clara?
~ Conținut șters la cerere ~
Este vorba de o functie contractuala, in baza unui cim..... partea de auditare interna (in cadrul aceleiasi societati) nu s-ar efectua potrivit unei conventii civile/alt cim/un alt tip de act juridic, ci tot in baza cim-ului de consilier juridic....insa, dat fiind ca un consilier juridic nu poate sa exercite si alte profesii, in acelasi timp cu aceea de cj (stare de incompatibilitate), nu stiu este daca situatia prezentata de mine prezinta semne de incompatibilitate .
Nu se exercita cu cim o alta profesie, ci ramane aceeasi de consilier, doar ca se semneaza si acte de audit intern din cadrul altor departamente....sper ca nu am complicat intelesul, cu explicatiile :)
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
suciu_diana, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea profesiei de consilier juridic, incompatibilitati leovigild leovigild Buna ziua tuturor, se dau urmatoarele: in 2003 am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Univ. Hyperion si licenta in feb 2004. Incepand cu martie 2004 am ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati profesionale livs livs Din cate am citit eu,potrivit legii si statutului consilierului juridic, activitatea de consilier juridic liber profesionist este incompatibila cu cea de ... (vezi toată discuția)
Pfa si consilier juridic...merg impreuna? ContSters114803 ContSters114803 Mai am o intrebare : eu am un pfa - \"consultanta in afaceri si management \" ( pe baza unei diplome de auditor intern in domeniul calitatii recunoscute ... (vezi toată discuția)