avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... OUG 34/2006 - contestatie in contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

OUG 34/2006 - contestatie in contencios administrativ

Are cineva experienta cu contestatia in instanta prevazuta de art. 286 alin. 3 din OUG 34/2006?
In speta, cf. art. 286 alin. 3, dupa incheierea contractului de achizitie publica, toate litigiile aparute sunt de competenta instantei de judecata (deci nu a consiliului). Cf. art. 287, in ceea ce priveste procedura este aplicabila Legea 554/2004.
In aceasta situatie, mai este partea obligata sa parcura procedura prealabila (recursul gratios) cf. art. 7 din Legea 554?
Mie mi se pare ca, in lipsa unei derogari exprese, ar cam trebui; totusi, art. 286 alin 3 stabileste ca in acest caz "este competenta numai instanta de judecata".
Am cautat practica dar n-am gasit nimic pertitnent.
A avut cineva o astfel de speta?
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2008
Stefanescu-Goanga & Asociatii, Avocat
Cel mai recent răspuns: roma.74 , utilizator 17:13, 28 Martie 2008
Din punctul meu de vedere, OUG 34/2006 stabileste doua proceduri de solutionare a litigiilor, aflate in mod optional la indemana persoanei indreptatite conform art. 7 alin.2 al Legii 554/2004. AStfel, justitiabilul are de ales intre urmarea procedurii administrativ-jurisdictionale si procedura Legii 554/2004. In niciun caz insa, nu este necesar indeplinirea ambelor proceduri prealabile.

Mult succes, colegul
Alegerea este la indemana justitiabilului doar anterior incheierii unui contract. Conform art. 286 alin. 3, dupa acest moment, numai instanta este competenta sa solutioneze litigiile, nu si Consiliul.
In speta, s-a parcurs calea contestatiei la Consiliu, dar autoritatea contractanta a incheiat contractul de achizitie publica cu incalcarea deciziei Consiliului. In acest context, se doreste contestarea unui act administrativ emis dupa incheierea contractului si pentru care nu mai avem calea procedurii administrativ-jurisdictionale.
Pentru soluţionarea litigiilor apărute după încheierea contractului de achiziţie publică, altele decât cele referitoare la despăgubiri, este competentă numai instanţa de judecată - art.286 alin.3
Potrivit acestui text de lege, instanta este competenta sa solutioneze litigiile. In acest sens, sunt aplicabile regulile de judecata prevazute de Legea nr.554/2004.
No offence, dar voi scrieti doar ca sa adunati posturi?
Amandoua "raspunsurile" reiau ce am scris eu deja, intrebarea era daca in acest caz este sau nu obligatorie procedura prealabila.
Nu este obligatorie procedura prealabila .....

Alte discuții în legătură

Lichiditatea generala roma.74 roma.74 Ciao, sono una collega italiana e mi serve qualche informazione---#-o dove posso trovere qualche sentenza, decisione, parere riguardo i criteri di ... (vezi toată discuția)
Targa rumena residenceantonio residenceantonio buon giorno sono un italiano pensionato residente in Romania ho un auto targata rumeno,visti il nuovo decreto legge in italia sulla circolazione delle auto con ... (vezi toată discuția)
Dosar ,amenda..sau mai rau? blondaiulia blondaiulia buna.va rog din suflet AJUTATI MA cu un sfat sunt Disperat!lucrez de2ani in italia la acelasi post ca badanta!batrana s a imbolnavit si a fost dusa la ... (vezi toată discuția)