avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Predare concediu medical catre angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Predare concediu medical catre angajator

Buna ziua, m-am batut de urmatoarea situatie la locul de munca: am fost internata in spital de la sfarsitul lunii noiembrie (ziua 30) pana in decembrie. De la firma au solicitat concediul medical pentru data de 30 noiembrie pana maxim in data de 3 decembrie (cand inca eram internata). ntrebarile mele sunt: Exista o lege cu privire la data limita de predare a concediului medical si cand ar fi acea data?Angajatorul poate solicita predarea in conditiile in care eu sunt inca internata in spital si sunt in imposibilitatea de a trimite acel concediu medical vizat de catre medicul de familie si clinica cu care firma colaboreaza?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:07, 5 Decembrie 2010
Pana pe data de 5 ale lunii urmatoare pentru luna in care ati beneficiat de medical.
Fiind internata in spital si dat fiind faptul ca, intr-o asemenea situatie, angajatul are obligatia de a-l anunta, in maxim 3 zile (altfel va considera absent nemotivat si va desface contractul individual de munca) pe angajator cu privire la starea lui de sanatate si implicit despre spitalizarea care este in curs. In momentul in care, veti fi externata, veti primi biletul de iesire din spital si filele de concediu medical (una pentru ziua de 30 a lunii noiembrie) si a doua pentru zilele de spitalizare din decembrie, inclusiv dupa spitalizare, daca starea de convalescenta o impune. In cateva zile de la primirea filelor de CM le puteti preda angajatorului cu vizele solicitate, aplicate (de la medicul de familie sau de la clinica medicala cu care angajatorul dvs are contract de prestari servicii medicale), astfel incat, acesta sa nu invoce faptul ca, nu a cunoscut problema dvs si va afecteaza la calculul salariului. Multa sanatate, :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari
Va multumesc frumos pentru raspuns! Sa inteleg ca predarea concediului medical se face dupa externare in situatia de fata. Cunoasteti si o lege in vigoare care sa ateste acest lucru?
OUG 158/2005 (art.36 alin.2)
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
ContSters42179, utilizator
ioanacm a scris:

Va multumesc frumos pentru raspuns! Sa inteleg ca predarea concediului medical se face dupa externare in situatia de fata. Cunoasteti si o lege in vigoare care sa ateste acest lucru?



OUG nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate prevede :
Art. 36. - (1) Calculul si plata indemnizatiilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat in conditiile legii, care constituie document justificativ pentru plata .

(2) Certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul.
.......

Alte discuții în legătură

Certificat de concediu medical mmanuela mmanuela am un salariat in concediu medical. a prezentat un certificat codul 6 eliberat pe data de 02.06.2011 pentru ziua de 31.05.2010 fiind initial. apoi un alt ... (vezi toată discuția)
Angajatul anunta verbal ca este in c.m. dar nu-l prezinta bursa bursa Ce se poate face in cazul in care o angajata iti spune verbal ca s-a iternat, insa la inceputul lunii urmatoare nu prezinta CM-ul, afirmand ca medicul i-l va ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 06 acordat in continuarea unui concediu medical 01 AlinaIoanaMihut AlinaIoanaMihut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: un angajat aduce la firma un concediu medical cu cod de indemnizatie 06 care este ... (vezi toată discuția)