avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatul anunta verbal ca este in C.M. dar nu-l ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatul anunta verbal ca este in C.M. dar nu-l prezinta

Ce se poate face in cazul in care o angajata iti spune verbal ca s-a iternat, insa la inceputul lunii urmatoare nu prezinta CM-ul, afirmand ca medicul i-l va da la externare? De mentionat ca a spus s-a internat pe 1 sept, insa afirma ca medicul nu i-a dat CM-ul pt. aceasta luna ci ca i-l va elibera la externare. Eu cum o trec in pontaj daca nu aduce CM-ul: "ABSENT NEMOTIVAT" sau "CM", chiar daca nu mi l-a adus? (pt. ca acel medical trebuie sa aiba un cod de diagnostic pe baza caruia se face calculul salariului) Daca o externeaza peste 2 luni (pt. ca spune ca s-a internat la psihiatrie, de unde crede probabil ca se va pensiona) eu cum o trec in pontaj?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 08:05, 2 Octombrie 2014
Medicul din spital stie ca trebuie sa elibereze certificatul medical pentru fiecare luna separat, dar trebuie sa solicite asta si angajatul internat sau apartinatorii acestuia. Luati legatura urgent cu angajatul si solicitati-i certificatul medical, altfel il treceti absent nemotivat.

Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:

ART. 18
(1) Medicul curant din spital elibereazã certificatele de concediu medical numai la externarea pacientului.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care durata internãrii cuprinde perioade din douã sau mai multe luni calendaristice, caz în care medicul curant va acorda lunar certificatul de concediu medical.

ART. 18^1
(1) La externarea pacientului din spital, medicul curant elibereazã certificatul de concediu medical în condiţiile art. 18, cu înscrierea codului de indemnizaţie corespunzãtor, cu excepţia codului de indemnizaţie de urgenţã (06).
(2) Pentru situaţiile în care certificatul medical acordat pentru perioada internãrii în spital are înscris codul de indemnizaţie de urgenţã (06), este obligatorie eliberarea unui nou certificat medical pentru perioada acordatã la externare.


E mai bine sa insistati cu aducerea certificatului medical, deoarece angajatul are dreptul sa solicite indemnizatia aferenta in termen de 90 de zile si nu cred ca doriti sa refaceti statul de plata si declaratiile fiscale pe lunile respective.

OUG nr. 158/2005:

ART. 40
(1) Indemnizaţiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era în drept sã le solicite.
(2) Cuantumul indemnizaţiilor solicitate potrivit alin. (1) se achitã la nivelul cuvenit în perioada prevãzutã în certificatul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca???? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Doi salariati nu s-au prezentat in ultimele 5 zile la serviciu (soferi). Care ar fi procedura pentru desfacerea contractelor de munca?? Le trimitem un ... (vezi toată discuția)
Modul de completare a certificatului de concediu medical fabicolt fabicolt mod de completare la externare.Un angajat are concediu medical acordat la data de 23 ale lunii cu incepere din 11-24 pe linia de ambulatoriu si pe linia de ... (vezi toată discuția)
Data acordarii unui concediu medical mihaela david mihaela david data acordarii unui medical , la externare, poate fi mai mare decat data ultimei zile de internare? mai clar : data acordarii medicalului ... (vezi toată discuția)