Buna ziua, m-am batut de urmatoarea situatie la locul de munca: am fost internata in spital de la sfarsitul lunii noiembrie (ziua 30) pana in decembrie. De la firma au solicitat concediul medical pentru data de 30 noiembrie pana maxim in data de 3 decembrie (cand inca eram internata). ntrebarile mele sunt: Exista o lege cu privire la data limita de predare a concediului medical si cand ar fi acea data?Angajatorul poate solicita predarea in conditiile in care eu sunt inca internata in spital si sunt in imposibilitatea de a trimite acel concediu medical vizat de catre medicul de familie si clinica cu care firma colaboreaza?
Va multumesc.
1. Articolele mentionate de dvs. nu sunt in opozitie. In cazul internarii medicul elibereaza certificatul medical pe 1 ale lunii si pana pe 5 acesta poate fi dus la angajator.
2. Luati de buna prevederea legala care spune ca trebuie sa predati angajatorului certificatul medical pana pe 5 ale lunii pentru luna precedenta.
3. Pentru rezolvarea problemelor cu angajatorul dvs. va puteti adresa direct Casei de Asigurari de Sanatate pentru a cere explicatii si lamuriri.