avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren-trecerea de la prajini in metri patrati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren-trecerea de la prajini in metri patrati diferente de calcul

Cand s-a trecut de la unitatea de masura -prajini in unitatea de masura metri patrati, in urma calculelor ... apare o diferenta, si ar aparea ca si cum am o suprafata in plus. Ce pot sa fac ca sa fie recunoscut, faptul ca s-a gresit la calculare si nu este in suprafata in plus. Pe titlu de proprietate am o suprafata si in realitate este mai mult. Care este procedura pentru ca sa-mi fie recunoscuta toata suprafata in acte?
Cel mai recent răspuns: gusty , utilizator 21:07, 20 Februarie 2009
Faceti trecerea dvs si vedeti cat iese. Eu stiu ca pentru suprafete o prajina echivala cu 180 - 210 mp.
Solicitati rectificarea titlului de proprietate la Prefectura, aratand greseala la transformarea in metri patrati a suprafetei detinute in prajini.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
La calcul s-a facut rotunjirea si s-a scazut un procent din fiecare teren pentru a acoperi imbunatatirile funciare ai terenurile date pt. case, anterior lui 1989.
ptr cultura ta generala :
in muntenia lungimile pe vremea lui Serban Voda inainte de 1681 : 1 stinjen = 8 palme =1.9665 m , o palma = 8 degete = 0.2459m : 1 deget = 10 linii = 0.0307 m ; 1 linie= 0.0031m : o prajina = 3 stanjeni Serban Voda = 5,8995 m
de la 1700 pe vremea lui Constantin Voda :1 stanjen Constantin voda= 2.02 m si aceleasi subdiviziuni ca si la Serban Voda , Prajina tot 3 stanjeni= 6.06 m
unitati de suprafata in muntenia :
pogonul = un dreptunghi cu o latura de 72 stj = 24 prajini si cealalta de 18 stinjeni= 6 prajini si cu suprafata de 144 prajini patrate = 1296stanjeni patrati= 5011.7891 metri patrati
prajina pogoneasca = 1/24 dintr-un pogon = 54 stjp= 208.8245 mp
prajina mica pentru vii= 784 stjp= 3031.8230 mp
pogonul mic de camp = 732 stjp = 3031.8230 mp
delnita 45 stjp = 174.021 mp
ptr moldova daca te intereseaza trimiti mail si iti raspund
Deoarece in dictionarul explicativ al limbii Române n-am gasit iar masurile din vremea lui Serban si Constantin Voda sint mult prea departe, va rog sa-mi spuneti ( pentru cultura mea generala) citi metri patrati au reprezentat in 1948 in Ardeal (Bihor) un numar de 1400 de stinjeni? Multumiri anticipate.
in jurul valorii de 2600 mp (1 stanjen era echivalat cu 1,83 m)

Alte discuții în legătură

Cati mp avea un hectar pe timpuri ? Lisonelta400 Lisonelta400 Am gasit in cartile vechi ca un stanjen avea 1,9665 m sau 2,02 m. Iar un pogon avea 1296 stanjeni patrati, adica 5011,790436 mp sau 5288,1984 mp. Hectarul ... (vezi toată discuția)
Stanjen si iugar energy_for_life energy_for_life buna ziua,care este valoarea unui stanjen si a unui iugar in ardeal?va intreb pentru caci in actele pe care le detin,nici o valoare nu bate cu marimea reala a ... (vezi toată discuția)
Unitati de masura agricole POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Vechi unitati de masura regasite prin acte de proprietate care pot fi utile Unitati de masura agricole care se mai pot regasi prin acte de proprietate ... (vezi toată discuția)