avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare cu clauza de habitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare cu clauza de habitatie

In cazul unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitatie, fara intretinere, daca vanzatorii acumuleaza datorii la intretinere, lumina, telefon (alti furnizori), la care in mod normal ar raspunde cu locuinta, in ce masura sunt implicati cumparatorii? Au cumparatorii in acest caz vreo raspundere?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaela=424 , utilizator 12:19, 8 Decembrie 2010
In cazul unui astfel de contract de vanzare-cumparare, vanzatorul are dreptul la folosinta asupra bunului vandut, iar cumparatorul devin nudul proprietar al acestuia.
Cheltuielie aferente folosintei bunului(intretinere, curent electric, etc) sunt in sarcina vanzatorilor avand in vedere clauza contractuala, iar in cazul in care acestia decedeaza , sumele ramase neachitate vor trebui platite de catre dvs, in calitate de proprietar.
Multumesc pentru raspuns insa ma interesa modalitatea prin care ii putem determina, in timpul vietii lor, sa-si achite aceste datorii. Ei pot fi trasi la raspundere in vreun fel in cazul in care acumuleaza datorii? Ce clauza as putea prinde eu (ca si cumparator), in contract, pentru a ma putea exonera de aceste probleme?
Va multumesc.
...cine este titularul contractelor cu furnizorii?...
Contractul de vanzare-cumparare se va semna luna aceasta. De aceea vreau sa fie redactat astfel incat sa nu ma trezesc mai tarziu cu astfel de probleme deoarece eu acum achizitionez apartamentul achitand o gramada de datorii si aducandu-i la zi cu acestea. In mod normal nu ar mai avea de ce sa faca alte credite, dar eu vreau sa fiu pusa la adapost de eventuale probleme de acest gen. De aceea ma interesa daca pot include in contract vreo clauza care sa ma exonereze de eventualele lor datorii viitoare.
Momentan nu e nimic pe numele meu.
...in contract se poate preciza ca toate datoriile legate de folosinta bunului cad in sarcina titularilor abitatiei insa s-ar putea ca cei de la electrica etc sa nu doreasca incheierea contractului decat cu dvs. ceea ce va pune in situatia de a le plati datoria si apoi sa va indreptato pt despagubiri impotriva batranilor...

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu drept de habitatie viagera- am cumparat acum ... alexandru37 alexandru37 Contract de v-c cu drept de habitatie viagera- am cumparat acum 10 ani o casa iar fostul proprietar a pastrat o clauza de habitatie viagera .intre timp ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)