avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

binaj din anul 1987 si pana in 1992 an in care am oficialzat casatoria am cumparat in mai 1992 apartamentul in care locuim si astazi dar suntem cununati in 1992 noiembrie contractul pe casa este trecut doar el am cateva dvezi in acest sens plus martori care au raspuns la tribunal cate sanse credeti ca am avand in vedere ca am si un copil in cresteree si educare multumesc foare mult
Cel mai recent răspuns: Mircea Teis , Avocat 19:31, 10 Decembrie 2010
Atâta vreme cât se aduc probe solide că şi dumneavoastră aţi contribuit la achiziţionare şi eventuale îmbunătăţiri ale apartamentului nu văd care ar fi problema.
Sansele sunt ...destul de reduse.

andymaurul
daca imobilul a fost cumparat inainte de emiterea certificatului de casatorie atunci este bun propriu si nu veti avea drept la acest imobil, doa run drept de creanta fata de sotul dvs.
daca este achizitionat dupa casatorie, atunci puteti obtine o cota parte din acest imobil sau chiar imobilul in natura cu obligatia de a achita fostului sot cota sa parte din acest imobil.
Depinde de modalitatea de achizitionare a imobilului. A fost achitat integral la momentul semnarii contractului sau a fost achizitionat cu credit si ratele le-ati achitat impreuna?
Nu are nici un fel de importanta daca apartamentul a fost achitat integral inainte de casatorie sau o parte din rate au fost achitate in timpul casatoriei, bunul (apartamentul ) tot bun propriu al celui care este trecut in acte ramane, celalalt nu poate primi o cota parte din imobil.
Prin urmare un asemenea bun nici nu poate face obiectul partajului, doar un drept de creata veti avea pt. sumele achitate dupa casatorie in vederea achitarii integrale a bunului. Insa avand in vedere preturile din acea perioada (cateva mii de dolari) va dati seama ca si creanta este nesemnificativa. In 2003 am cumparat eu apartament 2 camere, in Bucuresti cu 7000 $.

Alte discuții în legătură

Casa cumpărată înaintea casatoriei sleo sleo buna ziua,doresc sa cumpăr copilului o casa,care va fi plătită ,o parte prin credit ipotecar;dacă in timpul cât se plătește,intervine căsătoria,cine ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil- rate achitate inainte si dupa casatorie robix robix Buna ziua! In 1980 am incheiat un contract de v-c avand ca obiect achizitionarea unui apartament in rate pe o perioada de 20 ani. La acea perioada eram ... (vezi toată discuția)
Eventual partaj camiha camiha O prietena urmeaza sa se casatoreasca. Are un apartament cumparat acum 3 ani prin credit bancar pe o perioada destul de lunga. In cazul unui partaj, sotul ar ... (vezi toată discuția)