avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort intre un cetatean roman si unul olandez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort intre un cetatean roman si unul olandez

Buna ziua,

Sunt din Romania si sunt casatorita de aproape 3 ani cu un cetatean olandez. Din pacate, relatia noastra nu mai merge de ceva timp si am hotarat sa divortam. Problema mea este ca nu stiu cum va fi la partaj. Eu sunt proprietara unui apartament si a unei case in Romania (pe care am contract de vanzare-cumparare), bunuri ce le-am dobandit inainte de casatorie. El nu detine nici un bun. Am inteles ca la partaj ar avea dreptul a o parte din bunurile mele. Este adevarat? Mentionez ca nu avem copii.

Multumesc anticipat,

Maria
Cel mai recent răspuns: mariastan , utilizator 12:44, 11 Decembrie 2010
ce aveati inainte de casatorie sunt bunuri proprii, nu se impart, indiferent de cat timp ati fost casatorita.
daca domnul a investit in imobilele dvs, ar avea un drept de creanta pt aceste investitii, daca probeaza
Daca bunurile sunt ale dvs., dobandite inainte de casatorie atunci nu fac obiectul impartelii. Sunt si raman ale dvs.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
romascanu, moderator
Da, asa este, bunurile dobandite mai inainte de incheierea casatoriei nu vor face obiectul procesului de partaj intre soti.
Deci, nu aveti nicio problema in privinta partajului.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc din suflet pentru promptitudine! El nu a investit in nici un fel in aceste bunuri. Nici nu ne cunoasteam in perioada aceea. Multumesc,inca o data!
Am uitat sa spun ca amandoi locuim acum in Olanda. Ar fi mai indicat sa cer divortul in Romania,sau aceeasi lege se aplica si in Olanda?

Alte discuții în legătură

Divort victoria58 victoria58 Acum cand s-au luat anumite decizii privind divortul dintre persoane cu cetatenii diferite,se poate divorta si la noi in tara de un cetatean strain? fiica ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia.... divort in romania voloagaelena voloagaelena Am si eu o intrebare... Sunt casatorita cu un cetatean roman. Casatoria a fost facuta in Italia. Dupa transcrierea casatoriei pot da divort in Romania? Ce acte ... (vezi toată discuția)
Desfacere casatorie Marcel Mihalache Marcel Mihalache In ce conditii se poate desface in Romania o casatorie incheiata in alt stat (SUA)? Care este instanta competenta? Mentionez ca sotul este cetatean american ... (vezi toată discuția)