avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale grup de firme?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

grup de firme?

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti concret ce este considerat a fi un grup de firme? In umila mea parere eu stiu ca un grup de firme inseamna 2-3 societati care au acelasi asociat sau asociati. Cu societate mama fiica samd.
Cazul meu e urmatorul:
- sunt 3 firme cu acelasi nume in locatii diferite Viena, Oradea si Bistrita. Cea din Viena este societatea-mama a celei din Oradea.
- Cea din Bistrita nu are nimic a face cu celelalte 2 avand alti asociati (dar aceeasi denumire pt. ca e estetica?!!) , deci e de sine statatoare;
- asociatii acestor 3 firme sunt frati!
- Societatea din Bistrita este furnizor de servicii(transport) la societatea din Oradea si cea din Viena.
- La firma din Oradea ii trebuie o linie de credit si contabila de acolo mi-a cerut bilanturile de la firma din Bistrita, pe motiv ca apartine grupului de firme !

Va rog, sfatuiti-ma ce sa fac???#-o
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 13:26, 12 Octombrie 2009
Chestia cu grupul de firme e mai mult pt. marketing, pt. o mai buna promovare.
Daca tu vrei un credit pe firma din Oradea, poti da la banca numai bilantul acestei firme.
Iti multumesc foarte mult pentru acest raspuns !!
Exact asa i-am zis si eu contabilei din Oradea. Dar ea a spus ca asa ii cere banca.
Ce sa cred? Pentru ca incep sa intru la banuieli...
Cand soliciti un credit, daca e in avantajul tau, poti invoca faptul ca ai un grup de firme si banca analizeaza situatia financiara a tuturor (desi in cazul tau, asociatii fiind frati, dar unul are o societate, altul alta, nu prea se aplica; de obicei, banca ia in considerare ca si grup de firme pe acelea care au in comun cel putin un asociat).
Spune-i contabilei sa explice celor de la banca faptul ca nu o intereseaza un credit in considerarea grupului, ci doar a firmei din Oradea. Daca tot nu se-ntelege cu cei de la banca, sa caute oferte de credit si la alte banci.
Am avut asa o situatie cand la o banca m-am impiedicat de un amanunt legat de proprietatea comuna intr-un imobil ce trebuia ipotecat, iar alte banci n-au ridicat nicio problema. Oferte sunt, trebuie sa o alegi pe cea care-ti convine cel mai mult.
Multumesc mult de tot Lory !!
Mult de tot!
:) Cu multa placere! Sa-mi spui ca s-a rezolvat si ai luat creditul de care ai nevoie!

Alte discuții în legătură

Grup interes economic nero12 nero12 buna,sunt student in anul2 la drept si as avea nevoie de niste sfaturi/sugestii pentru a avea parte de o apreciere cat mai buna cu ocazia participarii la ... (vezi toată discuția)
Grup de interes economic(g.i.e) ALINA AGNES ALINA AGNES Buna ziua...stie cineva mai multe despre grupul de interes economic? contabilitate?cum se calculeaza cifra de afaceri a unui grup de interes economic? va ... (vezi toată discuția)
Grup de firme aboboc aboboc buna ziua , as dori si eu o informatie privitoare la cea ce inseamna grup de firme exact si cum se poate infinta un grup de firme. principala mea ocupatie ... (vezi toată discuția)