Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti concret ce este considerat a fi un grup de firme? In umila mea parere eu stiu ca un grup de firme inseamna 2-3 societati care au acelasi asociat sau asociati. Cu societate mama fiica samd.
Cazul meu e urmatorul:
- sunt 3 firme cu acelasi nume in locatii diferite Viena, Oradea si Bistrita. Cea din Viena este societatea-mama a celei din Oradea.
- Cea din Bistrita nu are nimic a face cu celelalte 2 avand alti asociati (dar aceeasi denumire pt. ca e estetica?!!) , deci e de sine statatoare;
- asociatii acestor 3 firme sunt frati!
- Societatea din Bistrita este furnizor de servicii(transport) la societatea din Oradea si cea din Viena.
- La firma din Oradea ii trebuie o linie de credit si contabila de acolo mi-a cerut bilanturile de la firma din Bistrita, pe motiv ca apartine grupului de firme !
Chestia cu grupul de firme e mai mult pt. marketing, pt. o mai buna promovare.
Daca tu vrei un credit pe firma din Oradea, poti da la banca numai bilantul acestei firme.
Iti multumesc foarte mult pentru acest raspuns !!
Exact asa i-am zis si eu contabilei din Oradea. Dar ea a spus ca asa ii cere banca.
Ce sa cred? Pentru ca incep sa intru la banuieli...
Cand soliciti un credit, daca e in avantajul tau, poti invoca faptul ca ai un grup de firme si banca analizeaza situatia financiara a tuturor (desi in cazul tau, asociatii fiind frati, dar unul are o societate, altul alta, nu prea se aplica; de obicei, banca ia in considerare ca si grup de firme pe acelea care au in comun cel putin un asociat).
Spune-i contabilei sa explice celor de la banca faptul ca nu o intereseaza un credit in considerarea grupului, ci doar a firmei din Oradea. Daca tot nu se-ntelege cu cei de la banca, sa caute oferte de credit si la alte banci.
Am avut asa o situatie cand la o banca m-am impiedicat de un amanunt legat de proprietatea comuna intr-un imobil ce trebuia ipotecat, iar alte banci n-au ridicat nicio problema. Oferte sunt, trebuie sa o alegi pe cea care-ti convine cel mai mult.
Grup interes economic
nero12
buna,sunt student in anul2 la drept si as avea nevoie de niste sfaturi/sugestii pentru a avea parte de o apreciere cat mai buna cu ocazia participarii la ... (vezi toată discuția)
Grup de firme
aboboc
buna ziua , as dori si eu o informatie privitoare la cea ce inseamna grup de firme exact si cum se poate infinta un grup de firme.
principala mea ocupatie ... (vezi toată discuția)