avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenajare parcare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenajare parcare


Consiliul Local al Municipiului Ploiesti in data de 26 februarie 2010 aproba “ Proiect de hotarare privind aprobarea Studiilor de Fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici pentru - Amenajare parcare bloc 202 strada Constantin Brezeanu. ( site-ul Primariei Ploiesti)
In cadrul acestui proiect se spune: “ Amenajare parcare bloc 202 strada CONSTANTIN BREZEANU- strada este situata in cartierul Republicii. Zona situata intre blocurile 208, bloc 16, bloc 209 si bloc 202 este nesistematizata, accesul din strada Constantin Brezeanu fiind dificil din cauza masinilor parcate haotic. In zona exista o parcare betonata, insuficienta pentru numarul mare de autoturisme care apartin locatarilor din blocurile adiacente.Pentru asigurarea unui microclimat placut, care sa diminueze poluarea mediului, Primaria Municipiului Ploiesti isi propune realizarea de parcari din dale inierbate in toate zonele neamenajate”.
Dar Primaria Ploiesti extinde constructia parcarii si pe culoarul lat de aproximativ 20 m din laterala blocului 208 si blocul 202, unde se trece la taierea copacilor (doi) si a spatiului verde dintre aceste blocuri. Parcarea creata pe acest culoar trece acum la numai 5 m de gemurile de locuit ale blocului 208 si 7 m de blocul 202 si creeaza mari probleme de sanatate locatarilor care au ferestrele apartamentelor de locuit langa parcare ( Motoare ambalate si usi trantite la masini noaptea, alarme pornite, faza mare a farurilor pusa in ferestrele camerelor de locuit, etc.) ne mai vorbind de asigurarea unui microclimat placut, nepoluant etc.
Pentru a fi conform legii s-a elaborat “Ghidul privind elaborarea si aprobarea regulamentelor locale de urbanism-Indicativ G.M-007-2000” care se gaseste pe site-ul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Sectiunea –Dezvoltare teritoriala-Urbanism,Dezvoltare locala si Habitat.
Ghidul privind elaborarea si aprobarea regulamentelor locale de urbanism-Indicativ G.M-007-2000” la capitolul 2.3.5. Reguli cu privire la amplasarea de parcaje –Baza legala – ( legi si acte normative necesare pentru amplasare si construire parcare) este trecut si Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 536 din 23.06.1997 “Norme de igiena si recomandari privind mediul de viata a populatiei” publicat in Monitorul Oficial nr 140 din 3.07.1997.
La CAPITOLUL I din Ord.M.S 536/1997 “Norme de igiena referitoare la zonele de locuit”. Articolul 3 aliniatul ,,c” prevede ca spaţiile amenajate pentru gararea şi parcarea autovehiculelor populaţiei din zona respectivă, sa fie amplasate la o distanţa de minimum 10 m fata de ferestrele camerelor de locuit, în aceste spaţii fiind interzise activităţile de reparaţii şi întreţinere auto.
Ord.M.S 536/1997 punctul 5 prevede: Directiile de Sanatate Publica Judetene, Administratiile locale etc, vor duce la indeplinire dispozitiile prezentului ordin.
Cu toate acestea proiectul de constructie a parcarii a obtinut din partea administratiei locale, autorizatia de constructie nr.100/04.03.2010.
In data de 12.10.2010 am sesizat printr-o petitie Inspectoratul de Stat in Constructii Prahova, despre incalcarea Ord. M.S. 536/1997 privind extinderea abuziva a parcarii dintre Bloc 202 si Bloc 208. ITC Prahova raspunde la petitie printr-o redirectionare a acesteia cu data de 18.10.2010 catre: Directia Generala de Dezvoltare Urbana Ploiesti si catre Directia de Sanatate Publica Prahova.
In data de 30.11.2010 Primaria Municipiuli Ploiesti -Directia de Control – urmare adresei inregistrate nr 018364/2010 si nr.018365/2010 raspunde catre Institutia Prefectului,Inspectoratului de Stat in Constructii si Grupului de locatari de mai sus, ca in vederea obtinerii autorizatiei de construire, proiectul a fost avizat sanitar favorabil de catre Directia de Sanatate Publica Prahova.
In data de 30.11.2010 Directia de Sanatate Publica Prahova raspunde catre Primaria Municipiului Ploiesti si Grupului de locatari de mai sus, ca in perioada 2008-2010, nu exista nicio solicitare sau eliberare de aviz sanitar/notificare de extindere, construire sau reamenajare parcare auto in aceasta locatie iar Ord. M.S. 1030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitara pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire si pentru functionarea obiectivelor ce desfasoara activitati cu risc pentru starea de sanatate a populatiei- nu mai prevede obligativitatea obtinerii avizului sanitar pentru extindere /reamenajare /construire imobile.
Directia de Control din Primaria Municipiului Ploiesti incalca disciplina in domeniul autorizarii si a regimul de autorizare in constructii- vorbeste in raspuns de obtinerea avizului sanitar favorabil, dar omite a raspunde la petitie cu privire la nerespectarea Ord.M.S 536/1997, de care trebuia sa tina seama autoritatile locale la amplasarea parcarii (punctul 5 ) si sa ceara aviz sanitar.
Intrebare
–Putem spera la desfiintarea parcarii ?.
.

Alte discuții în legătură

Pubela gunoi menajer la asociatie de proprietari TakacsCsaba TakacsCsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb la cati metrii trebuie sa fie pubela de gunoi de la geamul locatarului. Daca este sub distanta legala unde trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Parcare langa geam masinageam masinageam Salut . , am un apartament la parter , in urma cu un an a fost amenajata o parcare la aproximativ 2 metrii de geam . Este normal sa aud eu ... (vezi toată discuția)
Pentru care categorie de autovehicule este interzis parcarea la cel puțin 5 m? Marian 76 Marian 76 Locuesc la bloc la parter, fostul primar a amenajat o parcare iar de atunci au apărut problemele, am cerut primăriei din localitatea sa îmi lase spațiu de ... (vezi toată discuția)