florin70il a scris:
Buna ziua, Sunt angajat ca sef serviciu cercetare dezvoltare. In luna August 2009 patronul ne-a facut PFA pe toti cei cu salarii mai mari, cu scopul de a plati impozite mai mici la stat. In consecinta ne-a fortat sub amenintarea cu disponibilizarea sa semnam un act aditional prin care am renuntat la salariul initial si am acceptat un salariu de 1200RON. Diferenta de salariu ne-a fost promisa pe PFA dar nu a a fost onorata decat 4 luni. Salariile de 1200RON au fost platite pana in luna Aprilie cu o intarziere de mai multe luni. In acest moment ultimul salariu primit este pentru luna Aprilie iar pe PFA, luna Decembrie 2009. Inteleg ca actul aditional ar putea fi anulat pentru "viciu de consimtamant" dar nu stiu ce implica acest lucru si cine se poate ocupa de acest caz. Am discutat cu 1 avocat si nu mi-a dat prea mari sperante. Ce se poate face?
Va multumesc.
Sa vedem daca am inteles bine: -de 7 luni nu ati mai primit salariu si de 1 an nu ati mai primit nici contravaloarea serviciilor efectuate in calitate de PFA si inca mai sunteti salariat?
Solutia este mai simpla decat pare - actionati in instanta societatea pentru plata salariilor si a contravalorii serviciilor efectuate in baza contractului de servicii.
In ceea ce priveste anularea actului aditional pentru viciu de consimtamant totul consta in dovedirea erorii pe care o invocati. Continutul actului aditional prin care acceptati reducerea salariului lasa loc de interpretare? Care este motivatia reducerii salariului?