avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incheierea contractului de leasing
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incheierea contractului de leasing

Societatea noastra are ca obiect de activitate si leasingul, dar nu este o societate de leasing.Se poate incheia un contract de leasing , pur si simplu, sau trebuie autorizat de MF, ca in cazul societatilor de leasing ?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 23:24, 20 Decembrie 2010
aveti nevoie de autorizatia BNR, nu a MF. firmele de leasing sunt IFN si sunt supuse normelor BNR.
Pentru leasing sunt definite doua forme:
- leasingul financiar, care poate fi facut doar de banca sau IFN
- leasingul operational, care poate fi facut si de alte societati, intru-cat este vorba de un contract de inchiriere cu anumite clauze speciale, diferit de contractul de inchiriere clasic.
Este vorba doar de o singura vanzare in rate, fara ca tva- ul sa devina exigibil integral si nu esalonat.
Fiind vorba de un contract de inchiriere (leasingul operational fiind un contract de inchiriere cu anumite particularitati), nu are nici o importanta. Cel ce ia in leasing ( in chirie), trebuie sa fie de acord, adica sa stie ca TVA nu va fi (eventual) deductibil.
De ce nu este deductibil tva-ul la ratele de leasing la societatea care face inchirierea?

Alte discuții în legătură

Tva la leasing (m. o. nr. 384 / 07.06.2012) cdcd cdcd Buna ziua, Daca am un leasing financiar din 15.05.2012, factura de avans (jumatate din valoarea masinii) tot cu 15.05.2012, TVA-ul aferent este deductibil in ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu auditul in cazul unei societati comerciale de inchirieri auto? GabitzaT GabitzaT Buna ziua, Este vorba de o societate comerciala, cod caen 7711 - Activitati de inchiriere si leasing de autoturisme si autovehicule rutiere usoare ... (vezi toată discuția)
Leasing operational ioanaep ioanaep Buna ziua, In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)