Buna ziua,in urma sesizari adresate OPC privind perceperea in continuare de catre banca a comisionului de risc si a faptului ca banca nu a ales un comision dintre comisionul de administrare credit si comisionul de administrare cont curent ieri am primit raspunsul OPC prin care,, banca este sanctionata contraventional si este obligata la restituirea sumelor incasate fara temei legal si aducerea contractului in conformitate cu prevederile legale,,Problema este ca tot ieri am vazut ca aceea comisie de buget finante a hotarit caci OUG 50 nu se aplica creditelor in derulare.As dori sa stiu daca ridic sumele restituite si achit integral creditul pina ce presedintele promulga legea, banca mai poate solicita instantei recuperarea sumelor restituite in conditiile in care banca va ataca pe cale legala hotarirea OPC.Va multumesc
Buna seara,urmaresc cu atentie postarile tale si mi se par interesante,dar totusi nu am primit raspuns la intrebarea mea,,banca va mai solicita rescuperarea sumelor restituite,,Apropo azi am fost sunat de banca si am fost informat ca in termen de 15 zile de la data emiteri deciziei OPC vor vira sumele incasate si voi fi invitat la banca pt a primi un nou grafic de rambursare conform aceleasi decizi......Interesanta teoria cu solicitarea in instanta a falimentului individual.Cu stima
In urma sanctiunilor OPC multe banci au returnat comisioanele de risc si dobanzile incasate abuziv. Totodata au dat si bancile in OPC-ul in judecata pentru a combate decizia.
Referitor la OUG 50, varianta noua inca nu este promulgata. Chiar mai mult, momentant se afla in plenul camerei deputatilor unde trebuie sa fie votata ca sa treaca(astazi parca s-a amanat). Oricum ar fi votata si promulgata, cel putin comisioanele de risc trebuie sa fie returnate.
Daca ati avut norocul si banca a cedat, luati-va banii pentru ca sunt ai dumneavoastra. Daca aveti posibilitatea sa restituiti creditul e si mai bine. Si daca vor vrea banii inapoi sa va dea in judecata.
Chiar azi am fost chemat la banca unde mi s-a facut stornare pt suma incasata ilegal dar am fost informat ca banca isi rezerva dreptul de a ataca in instanta procesul verbal incheiat de OPC.
Buna seara,
Ma aflu intr-o situatie similara :
Raspunsul OPC-ului este ca s-au aplicat sanctiuni bancii pt.urmatoarele:
-perceperea comisionului de risc din iunie si pana in prezent
-redenumirea comisionului de risc in com.de administrare (in contractul initial com.de adm. este 0)
-perceperea concomitent a doua tipuri de com.de administrare (cont si credit)
Deasemenea, ma informeaza ca banca va trebui ca in termen de 15 zile sa imi returneze sumele respective incasate si ca raspunsul primit ,,nu imi ingradeste dreptul de a ma adresa justitiei''.
Sa fie oare posibil ca banca sa se conformeze si doar in urma anchetei OPC sau trebuie ajuns in instanta?
Din moment ce astazi legea a fost votata si nu se aplica si creditelor in derulare, eu....in ce situatie ma aflu? Mai pot face ceva de acum incolo?
Multumesc anticipat pt. raspuns.
Alte discuții în legătură
Comision risc bancar
antonia18
Am primit de la Volksbank, o adresa oficiala prin care sunt chemata la banca pentru semnarea unui act aditional la un contract ipotecar pe 25 ani in care mi se ... (vezi toată discuția)