freeelis a scris:
ema.1 a scris:
Si daca programul de perfectionare a fost solicitat de catre angajat?
Art. 196 C.mun. prevede :
(1) În cazul în care salariatul este cel care are iniţiativa participării la o formă de pregătire profesională cu scoatere din activitate, angajatorul va analiza solicitarea salariatului, împreună cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor.
(2) Angajatorul va decide cu privire la cererea formulată de salariat potrivit alin. (1), în termen de 15 zile de la primirea solicitării. Totodată angajatorul va decide cu privire la condiţiile în care va permite salariatului participarea la forma de pregătire profesională, inclusiv dacă va suporta în totalitate sau în parte costul ocazionat de aceasta.
Revin...cu noutati.
Solicitarea am facut-o in luna septembrie, angajatorul a fost de acord atunci , lasandu-ma pe full time", chiar mi-a eliberat o adeverinta in care se obliga sa-mi ofere un "program flexibil"pentru a putea participa la acest program."
Mentionez ca , in ciuda promisiunii, nu m-a lasat deloc sa imi organizez activitatea pentru a putea beneficia de flexibilitatea promisa, mi-a impus si imi impune programul strict de lucru pe care il au toti angajatii cu norma intreaga si pe care il aveam anterior.
Mai adaug ca, bazandu-ma pe promisiunea lui , m-am inscris in acest program ( foarte costisitor pentru mine...), am achitat taxa , care nu este de loc neglijabila , iar acum ma vad in imposibilitatea de a participa la cursuri.
Pe de alta parte, angajatorul a inceput sa faca presiuni asupra mea pentru a trece la program de lucru redus( 6 ore), cu modificarea salariului, desi imi solicita sa realizez norma intreaga ca si cum as lucra 8 ore.
Eu i-am solicitat, initial, sa precizeze in adeverinta programul de lucru ( nu a facut-o-intentionat??- a mentionat doar "program flexibil") bazandu-ma pe buna lui credinta am investit inutil niste bani . Nu era corect sa spuna din start ca nu este de acord??
Este normal? Ce pot face acum pentru a reglementa situatia( in afara de a-mi cauta alt angajator...)?? #-oMultumesc anticipat.