avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Provizioane clienti in insolventa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Provizioane clienti in insolventa

Avem de incasat o creanta de la un client care se afla in insolventa.Factura a fost eliberata in noiembrie 2008. Am trecut clientul in categoria creantelor incerte (momentul notificarii insolventei)
4118 Clienti incerti sau in litigiu = 4111 Clienti 5000
Codul fiscal art 22 lit j spune ca in momentul in care este declarata procedura de deschidere a falimentului, pe baza hotararii judecatoresti prin care se atesta aceasta situatie se constituie un provizion, deductibil fiscal, asupra intregii creante deoarece creanta este inregistrata dupa 1 ianuarie 2007.

Intrebarea mea este daca la aceasta data, cand abia afost notificat insolventa, pot constitui provizioane pt suma de 5000 Ron sau trebuie sa astept declararea proicedurii de deschidere a falimentului.
Ma gandeam sa contitui acuma provizion si sa-l consider nedeductibil...in mometul cand procedura de faliment va fi inchisa voi anula provizionul prin trecerea acestuia pe venit neimpozabil. Este corecta aceasta abordare?

Alte discuții în legătură

Provizioane OanaLH OanaLH Avem de incasat o creanta de la un client care se afla in insolventa.Factura a fost eliberata in noiembrie 2008. Am trecut clientul in categoria creantelor ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti incerti carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este corecta inregistrarea in cazul unei creante in valoare de 476 lei (cu TVA) neincasata intr-o perioada mai mare de ... (vezi toată discuția)
Constituire provizioane din creante teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o monografie privind constituirea de provizioane din creante.Este obligatoriu trecute creantele pe contul 4118?Ce cont se ... (vezi toată discuția)