Avem de incasat o creanta de la un client care se afla in insolventa.Factura a fost eliberata in noiembrie 2008. Am trecut clientul in categoria creantelor incerte (momentul notificarii insolventei)
4118 Clienti incerti sau in litigiu = 4111 Clienti 5000
Codul fiscal art 22 lit j spune ca in momentul in care este declarata procedura de deschidere a falimentului, pe baza hotararii judecatoresti prin care se atesta aceasta situatie se constituie un provizion, deductibil fiscal, asupra intregii creante deoarece creanta este inregistrata dupa 1 ianuarie 2007.
Intrebarea mea este daca la aceasta data, cand abia afost notificat insolventa, pot constitui provizioane pt suma de 5000 Ron sau trebuie sa astept declararea proicedurii de deschidere a falimentului.
Ma gandeam sa contitui acuma provizion si sa-l consider nedeductibil...in mometul cand procedura de faliment va fi inchisa voi anula provizionul prin trecerea acestuia pe venit neimpozabil. Este corecta aceasta abordare?
Provizioane
OanaLH
Avem de incasat o creanta de la un client care se afla in insolventa.Factura a fost eliberata in noiembrie 2008. Am trecut clientul in categoria creantelor ... (vezi toată discuția)