avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA intermediere transporturi aeriene/pe apa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

intermediere transporturi aeriene/pe apa

Buna ziua!
Intentionez sa deschid o firma care sa se ocupe de intermedierea in transporturile aeriene (de marfuri) si pe apa (transport containerizat).
Ma intereseaza daca aceasta activitate este OK incadrata in CAEN la 5222 Activitati de servicii anexe transporturilor pe apa / 5223 Activitati de servicii anexe transporturilor aeriene, daca am nevoie de vreo aprobare/licenta speciala pentru o intermediere de acest gen?
In plus, as vrea sa stiu dpdv contabil - cum se procedeaza? Eu doresc sa facturez clientului "Transport" fara TVA, suma incasata merge catre compania extracomunitara cu care colaborez, iar apoi aceasta imi plateste comision. Este posibil asa? Pot sa facturez catre client PJ din Romania cv transportului fara TVA, tinand cont ca banii sunt replatiti INTEGRAL catre o companie din afara UE?
Sau cum se procedeaza?

Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Lnfiintare firma cami19762003 cami19762003 Buna ziua as dori sa imi imifiintez o firma de prestari servicii de transport, deci de intermediere transport.nu stiu ce e mai bine sa infiintez, firma de ... (vezi toată discuția)
Dilema cod caen wishlist wishlist Buna ziua! Am si eu o intrebare : Ce cod CAEN trebuie sa am in obiectul de activitate al unui SRL ca sa pot intermedia servicii de transport rutier de ... (vezi toată discuția)
Agentie de turism sau nu ? florin89 florin89 Buna ziua, Am si eu o intrebare: Trebuie sa fii agentie de turism (brevet de licenta, autorizatii de la min. transporturilor, etc) ca sa oferi ... (vezi toată discuția)