avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda politia comunitara conform Legii nr. 61/1991
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda politia comunitara conform Legii nr. 61/1991

Cine ma poate ajuta cu un avocat sa pot da in judecata politia comunitara?Am fost zilele trecute sa imi trec masina care am cumparat-o la impozit si cand am ajuns acolo am aflat ca am o amenda de la politia comunitara in valoare de 800lei,din data de 2009,iar functionara a spus ca nu mai pot face contestatie pentru ca a trecut 15 zile,nu se poate asa ceva pentru ca eu nu am primit nimic acasa,am cerut o copie a procesului verbal care a fost facut fara ca eu sa fiu de fata iar in proces scrie ca in data de 25.08.2009 am fortat intrarea din spatiul din fata primariei sect2 fara a tine cont de bariere care erau inchise circulatiei,circuland pe trotuarul pietonal din fata primariei,ca mentiuni :nu a respectat indicatiile agentului din cadrul primariei sect.2,in apararea mea am de spus urmatoarele:in data de 25.08.2009 ma aflam cu un autoturism care avea adresa in STOLNICUL VASILE ,SECT2,eu aveam buletinul in strada AZURULUI ,SECT 6,de unde stia agentul cine a condus masina de a facut procesul verbal pe adresa din AZURULUI,SECT.6?afara nu era nici un agent care sa imi dea indicatii,a iesit un agent dupa ce am parcat masina{pot sa spun ca erau foarte multe masini care erau parcate pe trotuar probabil ca si in ziua de azi e la fel] l-am intrebat daca e o problema a spus ca o sa vad eu ,mia vorbit pe un ton voarte urat m-am enervat si i-am spus sa cheme politia ,am fost pana in OBOR dupa care m-am intors la masina dar nimeni nu a cerut nici un act.Pot sa spun ca da m-am urcat pe trotuar dar nu eram singurul si nici nu era un agent afara care sa dea indicatii si nimeni nu a cerut un act nici macar dupa ce m-am intors daca era ceva grav aveau timp sa anunte politia macar.Pe ce baza au dat ei amenda daca nu stiau cine conduce masina macar,a iesit un singur agent care nu stia macar sa vorbeasca a inceput sa tipe si sa ma ameninte dupa care l-am intrebat daca am voie sa parchez ,el a spus ca o sa vad eu nici macar nu sa prezentat un incult pot sa spun nici macar nu stiu cum ii angajeaza ,pe ce criterii?Va rog foarte mult daca ma poate ajuta cineva cu un avocat pentru ca nu vreau sa platesc in nici un caz o ameda data de un incult cu prea multa putere data care pot sa afle date personale si sa se foloseasca de ele in mod abuziv.Puteti sa imi trimiteti pe mail rm_ovy21@yahoo.com AM FOST AMENDAT CONFORM LEGII 61/91
Ultima modificare: Vineri, 24 Decembrie 2010
blonzi, utilizator
Cel mai recent răspuns: blonzi , utilizator 20:09, 3 Ianuarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
se intampla ca, in intersectiile filmate sau alte locuri supravegheate video cu camerele primariei ,sa se produca incidente cum a fost acela in care ati fost implicat dvs.
cei de la politia comunitara verifica cui apartine masina ,solicita apoi proprietarului sa comunice persoana care a condus masina in ziua respectiva si apoi aplica amenda.
atunci erati cu o masina de curierat sau taxi cumva ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Decembrie 2010
doberv, utilizator
Puteti face contestatie la acel PV si sa solicitati repunerea in termen , intrucat nu vi s-a comunicat acel proces-verbal.
freeelis a scris:

Puteti face contestatie la acel PV si sa solicitati repunerea in termen , intrucat nu vi s-a comunicat acel proces-verbal.

Sau mai bine invoca Art. 14 din OG 2/2001: Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
eram cu masina personala,ei nu aveau de unde sa stie cine era la volan

Alte discuții în legătură

Amendat de politia comunitara potrivit legii nr. 61/1991 blonzi blonzi Am fost anul trecut sa imi trec masina care am cumparat-o la impozit si cand am ajuns acolo am aflat ca am o amenda de la politia comunitara in valoare de ... (vezi toată discuția)
Ridicarea masinii pbet356 pbet356 Vreau sa formulez o plangere impotriva procesului verbal de contraventie prin care am fost sanctionat cu avertisment dar mi-a fost ridicata masina de ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto politia comunitara teach teach Buna ziua! Pe data de 26.08.2010, mi s-a ridicat autoturismul printr-o dispozitie de ridicare emisa de catre Politia Comunitara sector 6. Motivul fiind acela ... (vezi toată discuția)