avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort rapid

Pot sa ma adresez instantei de judecatorie din orasul unde lucrez (care este diferita de cea de domiciliu)?
Pot divorta si fara avocat? Ar putea fi in divort din culpa comuna, fiind si un copil minor rezultat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:49, 3 Ianuarie 2011
Domiciliul este trecut în CI.
Da stiu problema este ca numai in weekend locuiesc la domiciliu
veti depune actele la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun. daca va intelegeti cu sotul privind divortul, incredintare copil, nume , pensie.. puteti divorta si prin acord, mai nou.
Instanta competenta in desfacerea casatoriei este judecatoria in a carei raza teritoriala este/a fost ultimul domiciliu comun al partilor.
Bineinteles ca puteti divorta si fara avocat, insa vad ca aveti deja de la depunerea actiunii nelamuriri asa ca indicat este sa va adresati un avocat.
Apoi, daca tot exista posibilitatea intelegerii pentru desfacerea casatoriei din culpa comuna, aveti posibilitatea si desfacerii casatoriei prin acord.. varianta mai simpla si mai "eleganta".
Puteti divorta fara avocat.

Alte discuții în legătură

Divort gheorghemirela gheorghemirela Vreau sa divortez si nu stiu pasii exacti pe care trebuie sa-i fac, mai ales ca e vorba si de un copil! (vezi toată discuția)
Am o nelamurire adypompy adypompy pot deschide actiune de divort la judecatoria iasi daca am domiciliul in botosani? mentionez ca sunt nascut in iasi iar certificatul de casatorie este emis de ... (vezi toată discuția)
Model cerere divort Mariuscm Mariuscm Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un model de cerere divort, vreau sa deschid actiunea de divort fara avocat. (vezi toată discuția)