avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Decizie demisie administrator care nu a predat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Decizie demisie administrator care nu a predat gestiunea

Administratorul vechi dupa ce si-a depus demisia si i s-a terminat perioada de preaviz nu a incheiat toate fisele individuale ale proprietarilor si nu a facut situatia elementelor de activ si pasiv.Din acest motiv nu i-a fost emisa decizia de incetare a CIM.In acest caz presedintele este obligat sa ii emita decizia de incetare chiar daca practic nu si-a predat gestiunea lasand vraiste in acte ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:14, 6 Ianuarie 2011
Nu,nu este obligat!!!Este obligat administratorul sa predea gestiunea prin proces verbal de predare primire iar dupa...primeste decizia!!!
Legal, trebuie facuta o comisie sau angajata o persoana fizica autorizata care sa rezolve problema patrimoniala prin inventariere !!!
Pai de ce si-a depus demisia? Ca nu mai poate munci, ori s-a suparat pe presedinte, comitet, proprietari, ori pleaca din tara...
Daca nu si-a facut treaba pana la capat, poate asa a facut mereu, adica nu si-a facut niciodata treaba corect si poate ca de aceea se renunta la el. Daca-l tineti in continuare oricum nu va face altceva decat este obisnuit. Dar nu poate nimeni sa tina un om fortat sa munceasca, indiferent de motive.
Daca ar fi trecut pe lumea cealalta oare trebuia adus inapoi sa faca situatiile!?
In ziua cand expira preavizul poate sa predea situatiile si evidentele asa cum le are, iar acestea sunt continuate de urmatorul administrator.
Predarea se poate face prin proces verbal in prezenta presedintelui, a cenzorului sau unui membru al comitetului conform deciziei luate in Comitetul executiv.
Eventualele greseli si/sau lipsuri in gestiune se pot constatat in perioada urmatoare de catre cenzor, presedinte, iar fostul administrator poate fi chemat, intrebat si obligat sa suporte lipsurile pe cale amiabila sau in instanta.
La multi ani cu multa sanatate !
Poate ca omul nu a avut cui sa predea actele.
Ca si in cazul meu: mi-am data demisia din postul de administrator printr-o informare scrisa catre presedinte, care nici nu s-a obosit sa mi-o inapoieze sau sa imi dea vreun raspuns, am anuntat toti vecinii in scris ca incapand cu data de X nu mai ocup postul de administrator si de atunci lucrurile au ramas intepenite.
Presedintele mi-a cerut doar stampila si chitantierul pentru plata facturii curente de la momentul respectiv si atat. Acum asteptam sa vina sa ne debranseze de la gaze, sa ne taie curentul, etc., pentru ca nimeni nu se mai ocupa de situatia blocului.
Eu am totul calculat la zi pana la data demisiei dar nimeni nu este interesat sa gasesca un inlocuitor si sa ocupe de acte si de plata facturilor.
adriantot a scris:
Pai de ce si-a depus demisia? ..........Eventualele greseli si/sau lipsuri in gestiune se pot constatat in perioada urmatoare de catre cenzor, presedinte, iar fostul administrator poate fi chemat, intrebat si obligat sa suporte lipsurile pe cale amiabila sau in instanta.

Demisia si-a depus-o pt ca a fost schimbata vechia conducere( presedinte si comitet) sub obladuirea carora a facut ce a vrut ,mai ales ca timp de cel putin 5 ani nu a existat comisie de cenzori,de aceea a lasat vraiste in acte

Cum poate fi chemat in instanta caci pe cale amiabila si chiar prin adresa scrisa nu vrea sa vina sa isi puna la punct documentele?

Alte discuții în legătură

Predare primire intre administrator vechi si cel nou fastman68 fastman68 Dupa alegerile de la AG s-a ales alt presedinte.Aministratorul s-a dat demisia cu un preaviz de 15 zile. Intrebare : cam care e rolul si responsabilitatea ... (vezi toată discuția)
Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)
Situatie incasari cote intretinere akadea akadea va prezint o situatie pe care o intalnesc si sunt in cautarea unor opinii despre cum ar trebui procedat. in urma demiterii administratorului asociatiei, se ... (vezi toată discuția)