avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinul ma inunda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinul ma inunda

buna seara!
la prima vedere nu pare o problema asa grava, dar in realitate este chiar teribila. vecinul de la etajul superior imi inunda tavanul de la baie de aproape 3 ani (are o problema la sistemul de evacuare al cazii) si refuza reparatia daunei, mai rau are chiar o atitudine ostila si este imposibil de discutat cu el. am luat legatura cu administratorul blocului insa acesta si-a declinat competenta motivand ca vecinul in cauza refuza reparatia si nici administratorul nu se poate intelege cu el. As vrea sa stiu cum pot sa-l oblig sa faca reparatia , dar fara a recurge la instanta. am discutat cu o societate de asigurari si mi-au spus ca ma pot despagubi pt paguba produsa dar nu pot sa-l oblige pe el sa repare adevarata cauza a inundatiei.
cui ma pot adresa , in ce masura asociatia de propietarii trebuie sa-mi apere drepturile.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:57, 7 Mai 2008
Ma tem ca pe cale amiabila nu o sa rezolvati problema.
Il puteti actiona in judecata pentru daunele cauzate.
Cat despre faptul ca acesta nu vrea sa repare scurgerea (sau ce e ) nu prea vad cum ati putea intra in casa la el in baza unei hotarari judecatoresti deoarece nu cred ca va merge obtinuta.Daca va intereseaza despre o judecata cu vecinul vom continua.O solutie zic eu ca ar putea exista dar cu judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
In astfel de cazuri, oricat de nedorita vi se pare calea instantei, este singura prin care va puteti recupera pagubele si forta vecinul sa ia masuri.
eu as face o asigurare

societatea de asigurare va va despagubi de fiecare data iar la un moment dat se va satura de platit despagubiri si va face tot posibilul sa va rezolve situatia

Daca reparatia costa 2000 lei, sa spunem, angajati un avocat pe care il platiti cu 4000 lei, sa zicem, ii cereti 6000 lei vecinului pentru o zugraveala si apoi sigur isi va reface instalatia.
cea mai buna solutie e o asigurare. Si de fiecare data cand vi se intampla sa va inunde va plati firma de asigurari care la randul ei va vrea sa-si recupereze banii si asa ca judecata se va purta intre firma de asigurari si vecin iar dumneavoastra scapati.
Partea neplacuta este aceea ca omul nu poate zugravi si trai decent.
Va fi foarte greu fara instanta sa regleneteze problemele cu vecinul de sus.

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie balcon Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti, la etajul 4/8. Balconul meu (e vorba de balcon exterior) este inchis cu tamplarie aluminiu si geam termopan, ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)
Hotarare pata de apa Jancker Jancker Dragul vicinu meu are o pată de apă pe perete, dupa cateva luni a fost o judecată si decizie de la judecator spune așa: Obliga parata la efectuarea ... (vezi toată discuția)