buna ziua,
sotia mea a nascut in dec.2009 un bebe si s-a intors la serviciu la 1 oct.2009(dupa 9 luni). in iunie-iulie 2011 urmeaza sa nasca din nou. noi am dori sa beneficiem de partea aceea cu 75% vreme de un an insa nu stim cum se calculeaza suma
multumim pentru ajutor
imi cer scuze..reformulez:
buna ziua,
sotia mea a nascut in dec.2009 un bebe si s-a intors la serviciu la 1 oct.2010(dupa 9 luni). in iunie-iulie 2011 urmeaza sa nasca din nou. noi am dori sa beneficiem de partea aceea cu 75% vreme de un an insa nu stim cum se calculeaza suma
multumim pentru ajutor
Banuiesc ca va referiti la pachetul prevazut de Legea 111/2010 cu concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara (art. 2 alin. (1) lit. a).
Acea indemnizatie se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
Calculati media veniturilor nete pe ultimele 12 luni si scoateti 75%, este simpla matematica.
Trebuie sa aveti grija ca optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.
multumesc pentru raspuns..de fapt problema mea este: intre aceste venituri se considera si indemnizatia primita cat a stat in concediu post-natal cu primul copil
multumesc
1. Actualele Norme la OUG 111/2010 nu sunt publicate in M.O. iar ministrul Muncii a sp[us ca s-ar putea sa sufere modificari.
2. Reveniti dupa ce apar Normele in M.O.