avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... buna ziua, banca poate execute un teren daca....
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

buna ziua, banca poate execute un teren daca....

buna ziua, si va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o intrebare.....in 2008 am lu-at un credit de nevoi personale fara garantii de 10.000 euro sotia nu a semnat pentru ca banca a spus ca nu are 21 de ani si am semnat doar eu.......cu acesti bani am cumparat un teren la 50 km de bucuresti cu suna de 5000 de lei trecuta in acte(DAR AM DAT 10000 DE EURO) DOAR EU SUNT PROPIETAR LA TEREN. de la 1 ianuarie am ramas fara loc de munca si nu mai imi permit sa platesc rata de 190 de euro, daca vand terenul pe numele altcuiva (ruda) pot sa pierd terenul? am doar 30 zile de restanta deocamdata...... VA MULTUMESC MULT!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:48, 9 Ianuarie 2011
de ce nu solicitati o reesalonare a creditului? puteti sa vindeti terenul daca doriti.
dar eu am ramas fara loc de munca
va sfatuiesc sa il puneti de maine pe numele sotiei... nu are nici o treaba cu ea daca nu a semnat contractu.. daca mai asteptati mult posibil sa aveti suprize.. desi.. nici pe dvs nu va executa asa din prima....
Risti, uite de ce:

§ 4. Actiunea pauliana (revocatorie)



Conform prevederilor art. 975 C. civ. rom. creditorii pot sa atace, in numele lor personal, actele viclene facute de debitor in prejudiciul drepturilor lor.

Daca actiunea oblica permite creditorului de a se apara impotriva inactiunii debitorului sau, actiunea pauliana ii conferä drcptul de a impiedica pe debitor sa-l prejudicieze prin acte frauduloase, deci prin acte incheiate cu tertii indreptate tocmai impotriva intereselor creditorilor, scopul acestora find de a impiedica plata creantelor catre cei din urma.

La baza actiunii revocatorii se afla un element psihologic si anume, tendinta debitorului aflat in dificultate de a incheia acte juridice cu tertii fie pentru a prejudicia creditorii, fie pentru a avea, eventual, un profit in viitor. Din punct de vedere juridic se considera ca temeiul acestei actiuni i1 constituie principiul executarii conventiilor cu buna credinta (art. 970 C. civ. rom.), precum si dreptul de gaj general pe care il au creditorii asupra patrimoniului debitorului. De asemenea, avand in vedere ca actele frauduloase reprezinta un delict civil impotriva creditorilor, debitorul este tinut a repara prejudiciul astfel cauzat, conform prevederilor art. 998 C. civ. rom.

In doctrina se mai remarca si faptul ca actiunea pauliana se indreapta impotriva tertului cu care debitorul a incheiat actul fraudulos. In aceasta situatie exista anumite temeiuri juridice si pentru ràspunderea tertului si anume, daca a fost de rea credinta — deci complice la fraudä — räspunde in baza dispozitiei art. 998 C. civ. rom., iar dacä a fost de bunä credintä si a avut de castigat datorita actului incheiat cu debitorul, va fi tinut conform principiului imbogätirii fàrà justá cauzà (17, vol. II, P. 571).

In lumina acestor consideratii actiunea pauliana este definita ca acea actiune acordata de lege creditorilor in scopul de a ataca ai a obtine revocarea actelor fäcute de debitori in frauda drepturilor lor si in beneficiul unor terti care fie au fost complici la frauda, fie s-au imbogatit pe aceasta. cale (Al. Bàicoianu, L’action Paulienne en droit civil compare, cf. 17, vol. II, P. 571).


Daca te tine fa-o, daca nu stai linistit. Exista probabilitatea ca banca sa stie deja de acest teren, si oricum poate afla pentru ca gaseste terenul la rolul fiscal. Daca il vinzi acum, cineva dornic poate cere ce ai avut in patrimoniu pana la data de X. Si poate gasi ca ai avut terenul si l-ai vandut in data de X, cand ei deja intrasera pe tine...

Fiecare face cum vrea si cum stie, daca ai sange in instalatie, incearca si asta. Desi pentru 10.000 euro nu cred ca se va obosi nimeni sa sape atat de intens.....
bine cum spuneti dvs. si daca maine il vand la cineva nu este cumparator de buna credinta, terenul nu are ipoteca sau garanti, nu inteleg? am dreptul sal vand doar nu ma duc la banca si ai intreb pot sa vand terenul?:)))

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pot sa vand un apartament cumparat cu prima casa? ... Ramonaioannaa Ramonaioannaa Buna ziua! Pot sa vand un apartament cumparat cu prima casa? Vreau sa il vand si sa iau un altul, tot prin credit. As vrea sa continui cu acelasi credit, ... (vezi toată discuția)
Refuzul bancpost de a permite parcelarea terenului- are rost sa ma judec cu ei? bms bms Am o mare problema. Avand o agentie imobiliara, prieteni cu firme de constructii .. in 2008 am cumparat un teren. Situat in zona de case, intravilan, doar ca ... (vezi toată discuția)
Antecontract - insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X a incheiat cu o banca in 21.12.2004 un contract de credit garantat pe suma de 450.000 euro pe 7 ani printr-o ipoteca de un imobil (cladire + ... (vezi toată discuția)