sunt mamica unui baietel de 2 luni si sunt in divort cu sotul meu.el ma ameninta ca o sa-mi ia copilul.cand am inaintat cererea de divort eram de comun acord ca sa divortam,iar acum se pare ca nu mai e asa.acum vine cu tot felul de amenintari.locuim separat de o luna si nici macar nu-l intereseaza soarta acestui copil.care sunt sansele mele ca sa mi se incredinteze copilul si daca mi se incredinteaza pot iesi cu el din tara?astept un raspuns cat mai repede
Prin ordonanta , masurile pe timpul divortului pot fi - incredintarea copilului minor,obligatia de intretinere,alocatie pentru copil,folosirea locuintei . In ceea ce priveste iesirea din tara , trebuie sa aveti de la tatal copilului o declaratie data in fata notarului ca este de acord .
Data fiind varsta foarte mica a copilului, este foarte putin probabil ca va fi incredintat tatalui.
De regula, cand ambii parinti cer incredintarea minorului, se analizeaza conditiile materiale de care dispune fiecare, precum si unde ar fi mai bine ingrijit copilul (se fac anchete sociale la domiciliul celor doi, se verifica venituri, conditii de trai, disponibilitate de ingrijire, sprijinul familiei extinse etc. ).
Daca vi se incredinteaza copilul, puteti iesi cu el din tara.
vreau sa mai precizez ca eu nu am nici un venit.stau in chirie dar ma ajuta financiar parintii.daca sotul meu ar face declaratii false sau ar veni cu martori mincinosi?ce sanse mai am atunci si ce ar trebui sa fac.