avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

In 2005 mai a fost data o sentinta conform careia datorez unui operator de telefonie mobila o suma de bani (420$ debit +76.000.000 Rol penalitati cu cateva sute de mii Rol cheltuieli de judecata). Azi am primit o instiintare(poate se numeste altfel, nu o am la mine sa ma pot uita) de la un executor la care este atasata decizia din 2007 Septembrie al curtii de apel prin care se aplica mentiunea de irevocabila pe sentinta din 2005. In tot timpul asta nu am fost contactat. Intrebarea este pana cand au posibilitatea de a recupera creanta si in ce fel (nu am pe nume imobil, masina, si nu sunt angajat nicaieri).
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2008
margit, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 08:53, 9 Aprilie 2008
Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.

În cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligaţia sa, stabilită prin hotărârea unei instituţii sau printr-un titlu, aceasta se aduce la îndeplinire prin executarea silită.
Cornel Vasile, Consilier juridic
margit a scris:

este atasata decizia din 2007 Septembrie al curtii de apel prin care se aplica mentiunea de irevocabila pe sentinta din 2005.

Nu are relevanta? Am vazut ceva de genul ca termenul de 3 ani curge din momentul in care devine irevocabila sentinta.
margit, utilizator
Mai sa fie!
Cum adica irevocabila pe fond?
Eu cred ca ce ai vazut tu, este investirea cu formula executorie a sentintei. Practic, ala este titlul executoriu(daca in recurs nu s-a mai schimbat nimic).
Deci acei 3 ani vor curge din sept. 2007.

Daca nu ai niciun venit, nu au ce sa execute.
Citez:

"Dispune:

Admite cererea formulata de petenta XXXXXXXX dispune aplicarea mentiunii "irevocabila" asupra sentintei civile nr. xxxx/COM/30.05.2005 pronuntata in dosarul nr. xxxx/COM/2002 al tribunalului xxxx.
Irevocabila,
Pronuntata in sedinta publica astazi 18.09.2007."
Din ce data curg cei trei ani? Din data sentintei din 2005 sau din 2007.09 ?

Alte discuții în legătură

Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Punerea in aplicare a hotararii judecatoresti officemvp officemvp Va rog sa-mi spuneti In cazul unei hotararii judecatoresti definitiva si irevocabile in care exista o creanta in sarcina debitorului ( de ex.cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Creante bugetare sca baloisibaloi sca baloisibaloi In anul 2005 se efectuiaza un control de fond in urma caruia se dispune plata unor creante catre bugetul de stat. In urma acestui act de control se emite ... (vezi toată discuția)