avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil din somaj

buna seara.am o intrebare,daca ma puteti ajuta.momentan sunt in somaj si termin somajul pe data de 30.03.2011.care este ultima data pana la care pot depune conceduil prenatal pentru a beneficia de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: cristina_lus , utilizator 14:16, 11 Ianuarie 2011
1. Vorbiti de indemnizatie pentru concediul de maternitate sau de indemnizatia pentru CCC?
2. Precizati care este data prezumata a nasterii.
1.despre indemnizatia pentru ccc.
2.15 iulie
3.as dori sa-mi iau cateva concedii medicale sa prelungesc somajul,dar nu stiu cu cat timp inainte de terminarea somajului pot sa intru in concediu de maternitate ca sa beneficiez de indemnizatia pt ccc.
1. In timpul somajului puteti sa va luati oricand concediu medical iar acesta va prelungi perioada de somaj.
2. Certificatele medicale (si cel de maternitate) le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
3. Cererea pentru a intra in CCC o faceti tot catre Agentia de Somaj.
4. In concediu de maternitate puteti intra cam prin luna a saptea de sarcina (vorbiti si cu medicul) in asa fel incat din cele 126 de zile sa va ramana minimum 42 de zile pentru postnatal.
5. Daca va mai raman zile de somaj le veti efectua dupa CCC.
6. Fiti atenta ca s-a modificat Legea 76/2002 si, la intrarea in concediu medical, sa respectati prevederile art.41(1) care spune ca persoana care intra in concediu medical are obligatia
e) sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zile declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore se realizeaza in zile declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instiinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare.
7. Daca nu faceti asta nu se mai prelungeste perioada de somaj.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
ma intereseaza daca e obligatoriu sa-mi mai ramana zile de somaj?pt ca nu stiu daca pot lua atatea zile de concediu medical incat sa-mi mai ramana zile de somaj.mie mi-ar mai trebui cam o luna si 10 zile de concediu medical,ca sa pot prelungi somajul si din somaj sa intru in concediu de maternitate si apoi in ccc.va multumesc.nu am vb inca cu doctorul si nu stiu cate zile de condediu medical imi poate da.
Nu este obligatoriu dar nu o sa puteti sa calculati asa... la fix. Succes!

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului? grz_angela grz_angela buna,sunt noua pe forum...si am o nelamurire,poate este cineva care ma poate ajuta: sunt in somaj din Octombrie 2014(cand s-a terminat CCC 2ani-primul ... (vezi toată discuția)
Criterii de acordare a concediului prenatal din somaj coroscrinela coroscrinela Buna ziua. Am fost angajata cu cm pe perioada determinata,firma a prelungit cm cu o luna,eu fiind in concediu de risc maternal,am fost anuntata sa merg dupa ... (vezi toată discuția)
Somaj, concedii medicale acceptate de legi utilizator86 utilizator86 Buna ziua! In noiembrie termin concediu de crestere copil ce a fost pentru o perioada de 2 ani. Conform legilor somajul mi-a fost suspendat in toata aceasta ... (vezi toată discuția)