avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata obligatii asigurare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata obligatii asigurare

Buna ziua.Momentan nu lucrez si mi-am facut contract de asigurare la indrumarea unei persoane ca ar fi bine.
Azi am fost sa platesc cotizatia care inainte o plateam 1 milion pe luna.Azi un mare soc pe langa o multime de oamenii ce credeti aceasta cotizatie minima pentru salariu brut s-a facut 222 lei pe luna.Să cad jos nu alta.Am pierdut timp la acel rand,banii nu am avut la mine mai multi.
Ce ma sfatuiti sa fac sa ma sacrific sa platesc acesti banii,unde scrie ca s-a majorat.
In acesti banii intra si asigurarea de sanatate daca tot s-a marit.
Momentan nu am nici un drept la asigurarea de sanatate,cum trebuie sa procedez si cat costa si aceasta asigurare de sanatate.Ma gandesc daca ma imbolnavesc vreodata.Tin sa va mentioney ca mi se rupe sufletul pentru ca acesti banii mi d-au parintii mei care sunt pensionari.Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters143789 , utilizator 14:10, 12 Ianuarie 2011
Cu cine aveti incheiat contractul de asigurare, cu Casa de Pensii sau cu Casa de Sanatate?
cu casa de pensii
1. Din pacate pentru dvs. s-a schimbat legislatia (Legea 263/2010) cu data de 01.01.2011.
2. În conformitate cu prevederile art. 36 din Legea nr. 263/2010, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în declaraţia individualǎ de asigurare sau în contractul de asigurare socialǎ este de 708 lei, iar nivelul maxim de 10.110 lei .
Buna ziua.Va multumesc pentru raspunsuri.Am inteles depre lege, dar de ce am platiti 220 lei pentru plafonul minim.Ma apuca groaza ca nu gasesc nimic de munca,sunt fata tanara si stau pe seama parintilor.Cei care nu mai pot face rost de banii pentru a continua contractul de asigurat ce fac.Sincer la coada erau rude care plateau pentru cei plecati prin tari straine.
1. Se plateste o contributie de 31,3% din venitul asigurat (708x31,3%=222 lei).
2. Ar trebui sa va incheie un act aditional la contract pentru ca se modifica clauzele sale.
3. In functie de posibilitatile financiare alegeti ca venitul asigurat sa fie intre 708 lei si 10.110 lei.
4. Fiti foarte atenta la urmatorul aspect: daca va mentineti contractul de asigurare si nu platiti lunar se vor strange plati restante,cu dobanzi si penalitati, foarte mari. asa ca daca nu mai aveti posibilitati mai bine incetati contractul de asigurare.
5. V-as ajuta cu placere sa gasiti un loc de munca daca as avea posibilitatea aceasta.

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare sociala sas nico sas nico Buna sunt nico si as avea o intrebare si vas fi recunoscatoare daca mati ajuta. Eu de curand miam terminat scoala si nu imi gasesc nimic de lucru :(( as dori ... (vezi toată discuția)
Transfer ani cotizatie pensie intre soti?! anastancu anastancu Buna ziua, Imi puteti spune daca exista posibilitatea transferului de ani vechime/ani cotizatie intre soti pentru obtinerea stagiului minim de cotizatie ... (vezi toată discuția)
Contributia la sistemul de pensii si la sistemul de sanatate Adriana68 Adriana68 Buna ziua, Am terminat perioada de somaj si as dori sa stiu care este valoarea minima a contributiei la pensie si daca CAS-ul este obligatoriu de ... (vezi toată discuția)