avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CASS; venituri realizate in acord
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CASS; venituri realizate in acord

1. Doresc sa aflu cum se interpreteaza prevederea privind contributia pentru sanatate de 5.5%a celor care au pensii peste 740 lei? Se sustine la diverse emisiuni in media ca numai cei cu pensii sub aceasta limita nu o datoreaza iar celor cu pensie peste 740 li se calculeaza retinerea de la 1 leu;' exemplu; un pensionar cu 1000 ron datoreaza 55 ron? Adevarat sau fals? Din lege nu reiese o asemenea aberatie ci ca se datoreaza 5,5% numai la suma care depaseste 740 ron., Multumesc.
2. Imi puteti sppune daca noua lege a pensiilor are in vedere si ia in consideratie veniturile pentru care s- a contribuit la CAS inainte de 1989 (fac referire la acord si alte sporuri) fara sa mai fie mnevoie sa se mearga pentrru aceasta in instanta?Adica prin aplicarea principiului contributivitatii . Exemplu: sotul meu se pensioneaza si a lucrat 25 ani in acord ; evident veniturile brute sunt mult mai mari decat cele din carnetul de munca, lucru ce reiese dintr-o adeverinta eliberata de angajator ; Sunt sanse sa-i fie luata in consideratie adeverinta de la momentul emiterii deciziei de pensionare, sau ramane ca si in legea 19 urmand sa-si castige acest drept nmin instanta? Multumesc

Alte discuții în legătură

Cass- pensionari ContSters54312 ContSters54312 Cum se va calcula CASS la pensionarii care depasesc 1000 lei pensia? Multumesc. (vezi toată discuția)
Recuperarea cass retinut din pensie mystycum mystycum Buna seara, vreau sa va propun urmatoarea situatie: mama mea este pensionara,cu o pensie de 1100 lei, si dupa noua lege de aproximatiav un an i se percepe acel ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al cass - pensie ContSters61465 ContSters61465 PENTRU A EVITA ANUMITE ABUZURI ,CARE AU INCEPUT SA APARA VA ARATAM UN MOD DE CALCUL IN CONFORMITATE CU ART.5 DIN OUG 107/2010: -EX.PENTRU O PENSIE -VENIT ... (vezi toată discuția)