avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinul soacrei mele ne face zile amare, ce e de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinul soacrei mele ne face zile amare, ce e de facut?

Buna ziua. Am si eu o mare problema si nu stiu care este calea cea mai buna de urmat. de un an de zile m-am mutat cu viitorul sot cu mama lui si concubinul acesteia. Problema este "concubinul" Acesta obisnuieste ocazional sa bea. In acele momente devine foarte agitat fapt pentru care incepe sa sparga (in general farfurii) si sa injure ca la usa cortului. Injuraturile insotite de jigniri ne sunt adresate mie, viitorului meu sot si soacrei mele. Acum noi, pe buna dreptate ne-am cam saturat sa-l induram. Eu cel putin am inceput sa am cosmaruri (la propriu) si in plus uneori imi este foarte frica sa intru in acea casa. Vreau sa mentionez ca el este inca, casatorit cu "prima sotie" insa despartit de aceasta de vreo 18 ani. Deci cu soacra mea nu are nici un act. Aceasta din urma a tot discutat cu el si i-a explicat ca nu mai putem suporta toate betiile si injuriile care ni le aduce si ca il roaga sa plece. Casa in care locuim este in totalitate a socrei mele, ea fiind dobandita inainte de inceperea relatiei celor doi. Aici as vrea sa mentionez ca relatia a inceput dupa ce sotul ei a decedat. La vremea aceea soacra mea avand doi copii (de 4 si respectiv 10 ani) a crezut ca, cu ajutorul acestui individ ii va fi mai usor sa creasca copii si bineinteles sa se descurce. Insa acesta nu a contribuit cu nimic la cresterea copiilor si la educatia acestora. Singurul lucru care l-a facut pe parcursul acestor ani a fost sa repare din cand in cand ceea ce se strica prin casa, a zugravit si cam atat iar in ultima perioada nu a facut decat sa ne jigneasca sa "ne puna la zid" si sa ne terorizeze. Acum, din cate am mai citit si am mai aflat si eu, legal el nu are nici un drept la acea casa desi el o sustine sus si tare, ca dupa 5 ani de concubinaj are dreptul la casa. Eu mai stiu ca are drepturi doar la bunurile dobandite la comun, sau ceva de genul asta, si pe care exista acte (chitante, facturi). Acum el pentru a pleca ne ridica urmatoarea conditie: sa ii dam suma de 10.000 lei. Probabil ca, daca am dispune de aceasta suma i-am da-o numai sa stim ca ne lasa sa traim linistiti, desi nu mi se pare logic sa facem acest lucru. Mai vreau sa mentionez ca el nu participa la nici o cheltuiala a casei (intretinere, lumina, hrana si alte utilitati). Acum as vrea sa va rog, sa ma invatati ce avem de facut. Cui ne putem adresa si ce tb facut pt rezolvarea acestei probleme. Deja am ajuns la disperare. Soacra mea deja a ajuns la psihiatru si ia cate un pumn de pastile ca sa nu ajunga Doamne fereste in mormant! In speranta ca m-am exprimat cat de cat corect si m-am facut inteleasa va multumesc anticipat! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: iuliutza22 , utilizator 13:55, 25 Ianuarie 2011
individul nu poate conditiona plecarea din casa de o suma de bani, daca are pretentii la ceva bani, o va actiona in judecata de soacra dvs si va trebui sa probeze ca i se cuvine.
convingeti-va soacra sa actioneze in judecata pt evacuarea individului, angajati-va avocat pt asta.
puteti fi martor la acest proces, nu sunteti ruda nici cu viitoarea soacra nici cu concubinul ei
puteti sa chemati politia de cate ori face scandal
Concubinul nu are dreptul la casa soacrei nici dupa o mie de ani de concubinaj.
Nu are dreptul nici la vreun bun al soacrei, ci numai la bunurile sale proprii ori cumparate impreuna cu soacra (daca poate dovedi ca sunt proprii sau comune).

Nu stiu exact ce sfat sa va dau, fiidca problema este,omeneste vorbind, delicata.

Pimul meu sfat ar fi sa schimbati incuietorile casei intr-o buna zi, cand concubinul este pe dinafara casei, si sa va inarmati cu un telefon de sunat la politie in caz de scandal.

p.s. A dat soacra vreo declarare de luat in spatiu a domnului, la politie?
Multumesc frumos pentru raspunsuri.Din pacate da, este luat in spatiu... dar nu stiu cand ii expira buletinul, daca are vreo importanta
Ei, evacuarea unui luat in spatiu este mai dificila, dar si mai discutabila.
Unii (consultanti, judecatori) zic ca pe luatul in spatiu nu il poti incuia afara, ci trebuie sa il evacuezi printr-un litigiu, cum zicea gi_jane mai sus.
In cazul dvs, procesul pare usor, si cred ca merita declansat.

Ar ajuta daca i-ar expira buletinul...
am inteles... banuiesc ca pana la urma asta va fi calea de urmat... procesul... inca o data multumesc

Alte discuții în legătură

Evacuare soacra din locuinta MamadeAndrei MamadeAndrei Buna ziua ! Detin impreuna cu sotul in propietate o casa cu supr 220 mp, amandoi propietari cu cote egale. In urma cu 3 ani soacra s-a mutat cu noi in locuinta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotul meu si sora lui au facut succesiunea ... Elenis2016 Elenis2016 Buna ziua, Sotul meu si sora lui, au facut taxa de mostenire a bunicilor lor, cei care erau proprietari! Soacra mea si socrul meu nu au avut nimic pe numele ... (vezi toată discuția)
Relatie concubinaj cu copil AlinaCecilia AlinaCecilia Am o relatie din care a rezultat un copil de 6 luni, dar este violenta fizica de 8 luni locuim impreuna in apartamentul luat prin prima casa pe numele meu cu ... (vezi toată discuția)