avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Pot fi angajat ca jurist daca nu sunt inscris in ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Pot fi angajat ca jurist daca nu sunt inscris in Colegiul Juristilor?

Oare pot fi angajat pe un post de jurist fara a fi inscris in Colegiul Consilierilor Juridici?...fara examen de primire in profesie?
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
ContSters43587, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihai.narcis.isac , utilizator 10:26, 7 Mai 2008
Cei mai multi angajatori conditioneaza angajarea unui consilier juridic de inscrierea acestuia in Colegiu.
Daca angajatorul nu-ti cere, atunci nu-i musai, desi eu nu ti-as recomanda sa procedezi asa.
Nu este chiar asa ... te poti angaja si fara sa fi inscris in Colegiul.
elis a scris:

Nu este chiar asa ... te poti angaja si fara sa fi inscris in Colegiul.

Ma gandeam eu....Deci, in principiu nu-ti trebuie decat un contract indiv. de munca pe aceasta functie. Multumesc celor ce m-au bagat in seama=D>
Da, in principiu, poti fi angajat cu contract individual de munca ... dar daca te incadrezi ca functionar public atunci vei fi numit in functie si vei beneficia de prevederile Legii nr.188/1999 privind Statutul Functionarilor Publici.
problema mea este un pic mai ampla. am activat timp de 4 ani in banca, drept pentru care m-am inscris si am fost definitivat in profesia de consilier juridic de catre Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar, care este o asociatie constituita legal. Acum am schimbat domeniul de activitate, si am vrut sa-mi fac stampila de consilier juridic definitiv. Cu toate ca ACJSFB e legal constituita, UCCJR mi-a raspuns ca nu pot avea respectiva stampila deoarece nu sunt consilier juridic defintiv (este vorba de Uniune nu de CCJ Bucuresti - pt a evita confuziile). Aveti idei, experiente similare?

Alte discuții în legătură

Stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar daca nu e inscris in ccj? Ramona24 Ramona24 Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns. Jristul este considerat stagiar 2 ani "la debutul"in meserie chiar daca nu e ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)
Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)