avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... acte necesare importului de produse alimentare din ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

acte necesare importului de produse alimentare din afara UE

Buna ziua! Societatea unde activez este interesata sa obtin o licenta pentru import zahar(Cuba,Brazilia,Jamaica,etc).
Vreu sa stiu daca am inteles bine ceea ce trebuie facut :
1.Obtinerea numarului EORI.
2.Depunerea documentatiei pentru obtinerea licentei de import zahar la APIA(aici am o mare nelamurire daca eu pot sa mai import intrucat stiu ca si importurile extracomunitare au o marginire cantitativa).
3.Licenta de import se poate obtine pentru o singura tara. Cererea pentru alta tara trebuie o alta licenta (termenul este de minim o saptamana dupa ce ai cerut prima licenta altfel risti sa nu ti se acorde licenta si sa iti execute statul garantia depusa ).
4.Pentru fiecare licenta trebuie depusa o garantie(nu sunt nici acum lamurit pe deplin care este cuantumul).
5.Licentele sunt anuale (01.10 pana la 30.09 urmatorul an conform normelor UE)
deci alti bani alta distractie in fiecare an.
6.Facturi emise de exportator cu actele societii exportatoare, contract de transport, actele importatorului, acte fitosanitare si sanitar veterinare, etc.

Va rog sa imi spuneti daca am omis ceva! Orice ajutor este binevenit.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac pentru inscrirea in r.o.i.? mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Locuiesc intr un oras mic, am o firma(platitoare de TVA) si ma intereseaza pentru achizitionarea de marfuri din strainatate ce trebuie sa fac. Am ... (vezi toată discuția)
Nedumerire..... hubble hubble in 2007 am infiintat o societate cu asociat unic. la registrul comertului am declarat ca nu doresc punct de lucru la sediul social, pentru ca nu aveam de gand ... (vezi toată discuția)
Referitor o.g.10/2009 sarm07opr sarm07opr Am mai postat aceasta intrebare si pe alta sectiune dar nu am primit niciun raspuns. Poate ma ajutati cu o interpretare aici. Cum interpretati urmatoarele ... (vezi toată discuția)