avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 autorizare PFA pt activitati in domeniul ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

autorizare PFA pt activitati in domeniul invatamintului?!

Vreau sa desfasor o activitate in domeniul invatamintului privat, mai precis sa predau limbi straine la adulti. Atat codul vechi, cit si cel nou prevad astfel de activitati, CAEN nou 855, mai xact 855, insa la primarie mi s-a spus ca toate actiovitatile din domeniul invatamintului sunt excluse potrivit legii 300. Eu n-am gasit aceasta lege si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea confirma, eventual cu textul din lege ce prevede aceasta excludere.

Mi-ati putea spune cum as putea reglementa situatia mea financiara in cazul in care nu pot obtine autorizarea PFA?
La administratia financiara mi s-a spus ca pot fi luata in evidenta, doar pe baza unei autorizatii, pe care nu stiu insa de unde as putea-o obtine.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina_frch , utilizator 13:59, 19 August 2011
Va constituiti o societate comerciala avind ca obiect de activitate principal 8042 Alte forme de învatamânt
Aceasta clasa include:
- învatamântul pentru adulti; instruirea pentru cei care nu frecventeaza un centru scolar sau sistem universitar. Instruirea se poate face în timpul zilei sau seara, în scoli sau în centre special rezervate adultilor.
- activitati de învatamânt, ce nu pot fi clasificate pe nivele.
Aceasta clasa exclude:
- învatamânt universitar, vezi 80.30;
- activitatea scolilor de dans, vezi 92.34;
- instruiri în sport si jocuri, vezi 92.62

Eu nu doresc sa-mi constitui societate comerciala, ci doar obtinerea unei autorizatii pentru preastare de servicii, ceea ce ar fi insemnat PFA.
Imi puteti spune, va rog, daca legea prevede exceptarea constitutirii ca PFA pt activitati din domeniul invatamintului sau pot obtine totusi PFA?
irinap06 a scris:

Eu nu doresc sa-mi constitui societate comerciala, ci doar obtinerea unei autorizatii pentru preastare de servicii, ceea ce ar fi insemnat PFA.
Imi puteti spune, va rog, daca legea prevede exceptarea constitutirii ca PFA pt activitati din domeniul invatamintului sau pot obtine totusi PFA?



Nu stiu exact dar cereti lamuriri la Ministerul invatamantului referitor la licenta. Trebuie sa aveti in vedere prevederile
1. Codului fiscal Art. 46. - (1) Veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente.
2. Codului de procedura fiscala ARTICOLUL 22
Obligatiile fiscale
Prin obligatii fiscale, in sensul prezentului cod, se intelege:
a) obligatia de a declara bunurile si veniturile impozabile sau, dupa caz,
c) obligatia de a plati la termenele legale impozitele,
si
ARTICOLUL 72 Obligatia de inregistrare fiscala
(1) Orice persoana sau entitate care este subiect intr-un raport juridic fiscal se inregistreaza fiscal primind un cod de identificare fiscala.
(3) In vederea atribuirii codului de identificare fiscala persoanele prevazute la alin. (1) lit. a), c) si e) au obligatia sa depuna declaratie de inregistrare fiscala.
(6) Declaratia de inregistrare fiscala se depune in termen de 30 de zile de la:
b) data eliberarii actului legal de functionare, data inceperii activitatii, data obtinerii primului venit sau dobandirii calitatii de angajator, dupa caz, in cazul persoanelor fizice

Completati Declaratia 070 pentru finante.
Succes.

Va multumesc mult pentru raspuns.
Activităţile economice care fac obiectul Legii nr.300/2004 sunt cele prevăzute în cadrul Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN şi a căror desfăşurare de către persoane fizice autorizate sau asociaţii familiale nu necesită autorizare în baza unei legi speciale.

Alte discuții în legătură

Intrebare despre pfa vassil67 vassil67 doresc sa ma autorizez ca persoana fizica si nu stiu cum sa fac incadrarea in cod CAEN. Am cumparat un soft de la o firma autorizata romaneasca pentru ... (vezi toată discuția)
Ajutor ADRIANAH ADRIANAH AM SI EU P RROBLEMA: SUNT PF SI DESFASOR ACTIVITATEA DE \"COAFURA SI ALTE ACTIVITATI DE INFRUMUSETARE\" - COD CAEN 9602. INTREBAREA MEA ESTE: CE COD CAEN ... (vezi toată discuția)
Va rog...un sfat! miha35 miha35 Salut mai intai pe toata lumea de pe acest forum...unde m-am inregistrat si eu azi!Am nevoie de un sfat specializat.Sotul meu si cei doi frati ai lui sunt ... (vezi toată discuția)