irinap06 a scris:
Eu nu doresc sa-mi constitui societate comerciala, ci doar obtinerea unei autorizatii pentru preastare de servicii, ceea ce ar fi insemnat PFA.
Imi puteti spune, va rog, daca legea prevede exceptarea constitutirii ca PFA pt activitati din domeniul invatamintului sau pot obtine totusi PFA?
Nu stiu exact dar cereti lamuriri la Ministerul invatamantului referitor la licenta. Trebuie sa aveti in vedere prevederile
1. Codului fiscal Art. 46. - (1) Veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente.
2. Codului de procedura fiscala ARTICOLUL 22
Obligatiile fiscale
Prin obligatii fiscale, in sensul prezentului cod, se intelege:
a) obligatia de a declara bunurile si veniturile impozabile sau, dupa caz,
c) obligatia de a plati la termenele legale impozitele,
si
ARTICOLUL 72 Obligatia de inregistrare fiscala
(1) Orice persoana sau entitate care este subiect intr-un raport juridic fiscal se inregistreaza fiscal primind un cod de identificare fiscala.
(3) In vederea atribuirii codului de identificare fiscala persoanele prevazute la alin. (1) lit. a), c) si e) au obligatia sa depuna declaratie de inregistrare fiscala.
(6) Declaratia de inregistrare fiscala se depune in termen de 30 de zile de la:
b) data eliberarii actului legal de functionare, data inceperii activitatii, data obtinerii primului venit sau dobandirii calitatii de angajator, dupa caz, in cazul persoanelor fizice
Completati Declaratia 070 pentru finante.
Succes.