avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Firma nu plateste CAS-ul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Firma nu plateste CAS-ul

Buna ziua!
-Am verificat pe site-ul specializat si am vazut ca, sotiei, nu i s-a platit CAS-ul.
-Am verificat lunar incepand cu luna septembrie (anul trecut) si mereu raspunsul a fost ca nu e asigurata.
-Azi ,24 ian.2011, am verificat din nou si raspunsul e ca la 28.10 2010 persoana NU e asigurata.
-Va rog sa ma indrumati ce sa fac?
Cum sa procedam pt. ca firma sa-i plateasca CAS-ul?
-Fereasca D-zeu sa mi se imbolnaveasca sotia...Va dati seama ca voi avea de platit TOTUL ?...Si nu ma dau banii afara din casa...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Simona.Teschere , utilizator 10:48, 25 Ianuarie 2011
Nu vreau sa pun paie pe foc dar la pensii sunt platite contributiile? Exista un contract de munca?!?
Va rog sa postati link-ul unde ati facut verificarea.
Obligatia de plata revine firmei,nu salariatului.Consecintele neachitarii contributiilor retinute salariatului le suporta angajatorul.
Cred ca ati inteles gresit.
Nu am spus ca sotia (angajatul) trebuie sa plateasca CAS-ul...
CAS-ul i-a fost oprit pe statul de plata(fluturas)
Firma insa nu a platit CAS-ul...
Am verificat pe link-ul:
[ link extern ]
Se introduce CNP-ul in dreapta sus si se da cautare.

Un alt link:
[ link extern ]

imi da ca NU E CNP-ul CORECT !!!! Sublim... Va dati seama ce bine functioneaza?
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
stavi, utilizator
Sotia lucreaza de cca 6 ani la aceasta firma.
Exista contract de munca.
Unde se poate verifica plata contributiei la pensie?
Daca spune cum ca nu e corect CNP-ul probabil nu ati introdus bine CNP-ul
Verificati CNP-ul aici
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Carte de munca - verificare plata contributii florinel40 florinel40 cum pot verifica daca angajatorul plateste cartea de munca (vezi toată discuția)
Verificare plata contributii angajator marinica71 marinica71 Cum pot afla daca angajatorul imi plateste asigurarile catre stat ? p.s. Interventie moderator Nu mai scrieti cu majuscule.Este o incalcare a Regulamentului ... (vezi toată discuția)
Ce dovadă am că sunt angajată și mi se plătește cass? apar neasigurată în sistem Doina Enache Doina Enache Buna ziua! Am si eu o problema si am cam obosit sa ascult in stanga si in dreapta de aceea va cer ajutorul.. Lucrez de aproximativ 8luni la locul actual de ... (vezi toată discuția)