avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere proces verbal (depasire pe linia continua)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere proces verbal (depasire pe linia continua)

In cazul in care mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasire pe linia continua deoarece carosabilul era acoperit cu zapada si nu am observat ca era linie continua, dar nu am fost filmat cu aparatul radar ci a fost oprit cel pe care l-am depasit si a semnat ca martor pentru agentul de politie, mai are rost sa depun contestatie si care ar fi procedurile pentru a o face? Martorul oprit de agentul de politie este obligat sa vina la proces?

Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 23:02, 25 Ianuarie 2011
Politia va trebui sa dovedeasca contraventia savarsita de dvs,in sarcina acesteia revenind probatiunea.
Dac stiti ca sunteti vinovat si cred ca stiti nu mai are rost sa pierdeti timp.
Are dreptate r.gabi, mai mult, cheltui niste bani si te poti trezi ca in loc de o luna sa ai permisul suspendat doua luni (stiu caz concret in care, in urma contestiei si a judecarii acesteia, instanta a dispus suspendarea permisului pentru 60 de zile).
Nu-ti ramane decat sa exersezi mersul pe jos pentru o luna.
Oricum e alegerea ta...
Ar trebui sa cunoastem si sa aparam mai bine drepturile noastre ca cetatean, conducator auto, pieton, etc., indiferent de pedeapsa sau contraventia pe care o primim, fie ca este o luna de suspendare a dreptului de a conduce, fie ca este o pedeasa mult mai grea. Spun asta pentru ca nu demult, am fost victima unei erori grave a Politiei rutiere, aceasta propagandu-se ulterior si asupra judecarii cazului meu, fiind descoperita si invocata de catre subsemnatul dupa 1 an de la ramanerea definitiva a sentintei, "reparata" de catre "rutiera" dupa 14 luni.
Parerea mea este urmatoarea: daca aveti posibilitatea de a dovedi faptul ca suprafata carosabilului era acoperita de zapada, acesta fiind motivul care v-a impiedicat sa observati linia continua, aveti sanse mari sa obtineti anularea procesului verbal in instanta.
Pentru a deschide o actiune in instanta, trebuie sa depuneti o contestatie impotriva pv.ului la Judecatoria de pe raza localitatii unde vi s-a retinut permisul de conducere. In baza certificatului de grefa eliberat pe loc, va prezentati la sediul Politiei rutiere de care apartine agentul rutier, astfel permisul de conducere vi se restituie.
Da, martorul, cat si un reprezentant al Politiei vor fi cemati in instanta pentru probatoriu.
Eu nu am spus k nu mi-am dat seama unde ar fi delimitarea benzilor, dar nu am avut de unde sa stiu ca este linie continua sau nu din cauza carosabilului acoperit cu zapada, de aceea nu mi s-a parut corecta decizia agentului de a-mi suspenda permisul.
[EDITAT - va rog sa va adresati respectuos celorlalti participanti la discutie]

daca nu au probe du-te in instanta. Daca au fotografii e si mai bine pentru ca se vede din probele lor ca era zapada pe jos (asta daca char era). Numai ca dureza tata... Te inarmezi cu rabdare si nervi si poate castigi. Eu am castigat un proces de genul acesta, am hotarare pe care trebuie s-o fac definitiva si am si de luat bani de la ei pentru cheltuieli de judecata. Cand am s-o fac definitiva si irevocabila am s-o pun pe site s-o vada toata lumea. Invoca cauza Anghel versus Romania cu privire la prezumtia de nevinovatie si cere-le lor probe pentru ca ei te acuza. Cauta pe net ca scrie despre asta si citeste legea si ai sanse mari de castig. Prima conditie este sa-i dai in judecata in termenul de 15 zile de la primirea PV-ului (data postei in cazul primirii prin posta) Cu certificat de grefa te duci si-ti iei permisul inapoi si pana se judeca cauza circuli. Vezi de prezinta-te le termene cere probe in aparare si fii cuvincios ca acum la judecatorie se termina totul hot data de judecatorie este definitiva si irevocabila si constituie titlu executoriu fara alte formalitati.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Nesemnare proces verbal, lipsa martor DanLiciu DanLiciu Buna seara, Ieri am avut neplacerea de a fi prins depasind pe linia continua, motiv pentru care mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 30 de zile. ... (vezi toată discuția)
Ridicare permis azi 09.01.2018 cu martor oprit special de catre politie Zaha 2018 Zaha 2018 Buna seara,azi am fost oprit de catre un agent de politie pe motiv ca am depasit un auovehicul in zona Timisu de Jos in zona unde era marcat cu linie continuua ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)