avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ziua,

Am urmatoarea problema:
Anul trecut mi-a fost ridicata masina de catre firma specializata din sect 4, am platit taxa pt recuperarea masinii si atat. Acum am primit acasa somatie de plata de la Directia de Taxe ca am amenda de circualtie neplatita in valoare de 240 lei (4 pct), in care scrie ca pot sa faca contestatie in 30 zile de la primire daca nu sunt de acord cu ce am de plata.
Mentionez ca NU am intrat in posesia procesului verbal de contraventie, intrucat atunci la ridicarea masinii, mi-au spus ca trebuie sa merg eu la Politie sa-l mi-l intocmeasca (ceea ce mi s-a parut absolut aberant) si nici prin posta nu l-am primit.
Ce ma sfatuiti, cum sa procedez pt a face contestatie pt a nu plati amenda????
Orice sfat e f bun!
Cel mai recent răspuns: ionuca , utilizator 13:13, 2 Februarie 2011
obtineti o copie a pv de la directia de taxe (ei sigur au o xerocopie, altfel nu ar fi emis somatia). daca nu, contestati executarea silita iar in cadrul procesului veti obtine o copie. daca aceasta nu exista,se va anula executarea silita.

daca o obtineti, contestati pv in 15 zile de la obtinera copiei si cereti politiei sa faca dovada comunicarii. daca nu o vor face, cereti ca instanta de constate precriptia.
multumesc pt raspuns

In cazul in care politia va face dovada ca a trimis p-v, (prin posta de ex) fara sa obtina semnatura mea de primire nu o sa aiba castig de cauza, nu?
daca nu ati ridicat de la posta plicul (in urma avizarii de catre oficiul postal) sau pv a fost comunicat prin afisare, atunci legea este respectata si sunteti bun de plata.
nu am primit nimic de la posta .....
si prin afisare unde trebuia comunicat ???
teoretic se lipeste pe usa de la imobil. practic se mai lasa in cutia postala sau agatat de tabloul cu intretinerea la bloc, etc

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal de amenda pus in cutia postala prettydaniola prettydaniola Poate fi nerespectarea procedurii de comunicare a unui p.v de amenda motiv de anulare in instanta? Am primit o amendă de la poliția locală sector 2 care a ... (vezi toată discuția)
Depasire neregulamentara am trecut peste liniea continua Paulll Paulll Bine v-am gasit, pe data de 01.08.2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca am efectuat o manevra de depasire neregulamentara, mai exact am trecut ... (vezi toată discuția)