avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CERTIFICATUL PREVÃZUT LA ARTICOLUL 39 din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CERTIFICATUL PREVÃZUT LA ARTICOLUL 39 din regulamentul 2201/2003 PRIVIND HOTÃRÂRILE ÎN MATERIE MATRIMONIALÃ [1]

Buna ziua tutoror,
am incercat sa aflu unde in Bucuresti primesc acest formular UE pentru confirmarea divortului in Romania. Stiti daca exista deja acest formular international? Nici de la Tribunal Bucuresti nici de la judecatorie sectorului 3 nu am primit un raspuns.

20031127

ANEXA I

CERTIFICATUL PREVÃZUT LA ARTICOLUL 39 PRIVIND HOTÃRÂRILE ÎN MATERIE MATRIMONIALÃ [1]

1. Statul membru de origine

2. Instanța judecătorească sau autoritatea care eliberează certificatul

2.1. Denumirea

2.2. Adresa

2.3. Telefon/Fax/Adresa electronică

3. Căsătoria

3.1. Soția

3.1.1. Numele și prenumele

3.1.2. Adresa

3.1.3. Țara și locul nașterii

3.1.4. Data nașterii

3.2. Soțul

3.2.1. Numele și prenumele

3.2.2. Adresa

3.2.3. Țara și locul nașterii

3.2.4. Data nașterii

3.3. Țara, locul (în cazul în care această informație este disponibilă) și data căsătoriei

3.3.1. Țara căsătoriei

3.3.2. Locul căsătoriei (în cazul în care această informație este disponibilă)

3.3.3. Data căsătoriei

4. Instanța care a pronunțat hotărârea

4.1. Denumirea instanței

4.2. Situarea instanței

5. Hotărârea

5.1. Data

5.2. Numărul de referință

5.3. Tipul hotărârii

5.3.1. Divorț

5.3.2. Anulare a căsătoriei

5.3.3. Separare de drept

5.4. Hotărârea a fost pronunțată în lipsă?

5.4.1. Nu

5.4.2. Da [2]

6. Numele părților care au beneficiat de asistența judiciară

7. Hotărârea poate fi supusă căilor de atac în conformitate cu legislația statului membru de origine?

7.1. Nu

7.2. Da

8. Data la care produce efecte juridice în statul membru în care s-a pronunțat hotărârea

8.1. Divorț

8.2. Separare de drept

Întocmit la …, data …

Semnătura și/sau ștampila

[1] Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului din 27 noiembrie 2003 privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești, de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1347/2000.

[2] Trebuie anexate documentele menționate la articolul 37 alineatul (2).
Cel mai recent răspuns: ContSters274691 , utilizator 21:44, 11 Martie 2013
Mergeti a Judecatorie sau Tribunal ,daca nu consultati un avocat.
Am avut si eu aceeasi problema.Am divortat in Decembrie 2007 in Bucuresti la sectorul 3. Nici un avocat nu auzise de asa ceva. Documentul exista. L-am luat de la judecatoria sectorului 3 unde am facut divortul.Eu cand am fost la judecatorie am avut probleme pentru ca nu stiau ce document e acesta.Dar ce crezi , am intrat la judecatorul de serviciu , am cerut sa ma asculte 1 minut pentru ca nimeni nu cunoaste raspunsul la problema mea.Doamna judecator a fost amabila , a sunat un alt judecator si au rezolvat immediat problema. Era primul certificat care il eliberau .Aveau decat 1 model dar mi l-au dat .
Bafta.
Caut cu disperare acest document si nimeni nu ma poate ajuta :( Sotia mea a nascut si datorita faptului ca nu am acest document (care desi este in vigoare din 2003 nimeni nu stie nimic de el.) nu pot inscrie copilul si nici sa merg in tara cu el.Am divortat la primarie in urma cu 1an. Va rog ajutati-ma.Mentionez ca am apelat si la avocati si fara folos. Daca ma poate ajuta cineva chiar si contra cost m-as bucura ar fi minunat.

20031127

ANEXA I

CERTIFICATUL PREVÃZUT LA ARTICOLUL 39 PRIVIND HOTÃRÂRILE ÎN MATERIE MATRIMONIALÃ [1]

1. Statul membru de origine

2. Instanța judecătorească sau autoritatea care eliberează certificatul

2.1. Denumirea

2.2. Adresa

2.3. Telefon/Fax/Adresa electronică

3. Căsătoria

3.1. Soția

3.1.1. Numele și prenumele

3.1.2. Adresa

3.1.3. Țara și locul nașterii

3.1.4. Data nașterii

3.2. Soțul

3.2.1. Numele și prenumele

3.2.2. Adresa

3.2.3. Țara și locul nașterii

3.2.4. Data nașterii

3.3. Țara, locul (în cazul în care această informație este disponibilă) și data căsătoriei

3.3.1. Țara căsătoriei

3.3.2. Locul căsătoriei (în cazul în care această informație este disponibilă)

3.3.3. Data căsătoriei

4. Instanța care a pronunțat hotărârea

4.1. Denumirea instanței

4.2. Situarea instanței

5. Hotărârea

5.1. Data

5.2. Numărul de referință

5.3. Tipul hotărârii

5.3.1. Divorț

5.3.2. Anulare a căsătoriei

5.3.3. Separare de drept

5.4. Hotărârea a fost pronunțată în lipsă?

5.4.1. Nu

5.4.2. Da [2]

6. Numele părților care au beneficiat de asistența judiciară

7. Hotărârea poate fi supusă căilor de atac în conformitate cu legislația statului membru de origine?

7.1. Nu

7.2. Da

8. Data la care produce efecte juridice în statul membru în care s-a pronunțat hotărârea

8.1. Divorț

8.2. Separare de drept

Întocmit la …, data …

Semnătura și/sau ștampila

[1] Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului din 27 noiembrie 2003 privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești, de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1347/2000.

[2] Trebuie anexate documentele menționate la articolul 37 alineatul (2).

Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
ContSters274691, utilizator
Din pacate constat (sau poate am inteles eu gresit) ca desi certificatul se refera la situatii matrimoniale si exercitarea autoritatii parintesti, nu exista nicio referire la copii/custodie etc, o fi ceva separat, ca si pe mine ma intereseaza?
Stimata doamna... v-ati ales un nume de utilizator care face dificila adresarea :)

Observati si celelalte anexe ale Regulamentului 2201/2003 pe care il gasiti aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Divort eu regulament 2201/2003 kraun kraun Buna ziua, Am nevoie de anexele I si II prevazute de regulamentul 2201/2003 al CE art 39 cu care pot sa inregistrez in Italia divortul avenit in Romania . ... (vezi toată discuția)
Certificat divort european kraun kraun Buna ziua, Am nevoie de anexele I si II prevazute de regulamentul 2201/2003 al CE art 39 cu care pot sa inregistrez in Italia divortul avenit in Romania . ... (vezi toată discuția)
Regulamentul (ce) nr. 2201/2003 al consiliului din 27 noiembrie 2003 Martin_ Martin_ [b]O Instanța judecătorească poate refuza eliberarea certificatelor prevazute in REGULAMENTUL (CE) NR. 2201/2003 AL CONSILIULUI din 27 noiembrie 2003 - ... (vezi toată discuția)