naurel a scris:
Buna ziua, Am urmatoarea problema: in luna februarie anul curent ma aflam cu un coleg la un fast-food unde cand am iesit afara am fost atacati de un individ! Colegul era cu masina fiind la volan iar eu in dreapta! Amandoi am intrat in masina iar agresorul a rupt oglinda de pe partea stanga! Colegul a sunat la politie (nu prin 112) iar noi am ramas in zona din cauza pagubei provocate! Patronul fast-foodului a asistat la incident dar nu vrea sa se implice! Pana sa vina politia individul agresor a plecat pe o strada laturalnica unde se afla un club si un grup de indivizi care iesisera! Mentionez ca individul agresor era sub influenta alcoolului! Nu stiu ce s-a intamplat acolo dar cert este ca individul agresor a mancat o bataie buna grupul fiind format din indivizi mai masivi ca noi! Pana sa apara politita grupul respectiv a plecat! Ulterior individul agresor care a devenit victima a obtinut certificat medico-legal cu 9 zile de spitalizare si a depus plangere penala impotriva mea si a colegului meu! Colegul meu a depus la randul lui plangere penala pentru distrugere! Evident ca agresorul victima a gasit o poveste precum ca a fost lovit cu masina si noi l-am batut! Nu ne putem intelege ca respectivul pretinde sume fabuloase! Mentionez ca au fost identificati doi martori care au declarat ca au vazut cand individul agresor a fost batut de acel grup si nu de noi cum sustine! Politistul care se ocupa de caz ne-a spus initial sa ne intelegem, apoi sa stam linistiti ca dosarul ramane cu autori necunoscuti iar acum a spus ca individul agresor a angajat un avocat si a depus plangere la parchet! Ce parare aveti ? Cat este de grava situatia ? Este posibil sa fim trasi la raspundere pentru o fapta pe care nu am comis-o ? Este posibil sa se ajunga la judecatorie/tribunal ? Procedural ce urmeaza acum ? Cum se poate rezolva aceasta problema ? Daca ramane asa este posibil sa se stinga conflictul de la sine? Nu vreau sa risc un proces sau cazier! Va rog frumos mult de tot sa ma ajutati cu cat mai multe pareri si sfaturi! Va stau la dispozitie pentru alte informatii si Va multumesc anticipat
Plangerea penala pe care a facut el trebuia sa se indrepte impotriva persoanelor din respectivul grup...din impotriva voastra.Pot fi audiatzi martorii care au vazut actiunea indivizilor din grup, li se poate lua o declaratie care sa fie consemnata intr-un proces verbal ...iar acesta sa aiba fortza probanta in cazul unui proces ...sau chiar in faza de urmarire penala.
Cat despre 9 zile de ingrijire medicala....infractiunea ar fi de loviri sau alte violentze...
Plangerea penala treb introdusa in termen de 2 luni de la data la care cel indreptatit a cunoscut sau a putut cunoaste faptuitorul...daca a depasit termenul ..plangerea nu mai poate fi luata in consideratie ...
Patronul poate fi obligat la depunerea unei marturii ...din moment ce a asistat la conflict.
Fac precizarea ca plangerea prealabila..atat in cazul infractiunii de distrugere, cat si cea de lovire se poate retrage pana la ramanerea unei hotarari definitive si irevocabile, intervenind astfel impacarea partilor.
Nu dvs ati savarsit infractiunea de loviri , ci sunteti parte vatamate in cazul infractiunii de distrugere.
Angajati-va un aparator si incercatzi sa solutionatzi litgiul in aceasta etapa a procesului penal, anume a urmaririi penale , prin impacarea partilor , anume pe cale amiabila.