avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune, nevinovat, ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune, nevinovat, ajutor

Buna ziua, Am urmatoarea problema: in luna februarie anul curent ma aflam cu un coleg la un fast-food unde cand am iesit afara am fost atacati de un individ! Colegul era cu masina fiind la volan iar eu in dreapta! Amandoi am intrat in masina iar agresorul a rupt oglinda de pe partea stanga! Colegul a sunat la politie (nu prin 112) iar noi am ramas in zona din cauza pagubei provocate! Patronul fast-foodului a asistat la incident dar nu vrea sa se implice! Pana sa vina politia individul agresor a plecat pe o strada laturalnica unde se afla un club si un grup de indivizi care iesisera! Mentionez ca individul agresor era sub influenta alcoolului! Nu stiu ce s-a intamplat acolo dar cert este ca individul agresor a mancat o bataie buna grupul fiind format din indivizi mai masivi ca noi! Pana sa apara politita grupul respectiv a plecat! Ulterior individul agresor care a devenit victima a obtinut certificat medico-legal cu 9 zile de spitalizare si a depus plangere penala impotriva mea si a colegului meu! Colegul meu a depus la randul lui plangere penala pentru distrugere! Evident ca agresorul victima a gasit o poveste precum ca a fost lovit cu masina si noi l-am batut! Nu ne putem intelege ca respectivul pretinde sume fabuloase! Mentionez ca au fost identificati doi martori care au declarat ca au vazut cand individul agresor a fost batut de acel grup si nu de noi cum sustine! Politistul care se ocupa de caz ne-a spus initial sa ne intelegem, apoi sa stam linistiti ca dosarul ramane cu autori necunoscuti iar acum a spus ca individul agresor a angajat un avocat si a depus plangere la parchet! Ce parare aveti ? Cat este de grava situatia ? Este posibil sa fim trasi la raspundere pentru o fapta pe care nu am comis-o ? Este posibil sa se ajunga la judecatorie/tribunal ? Procedural ce urmeaza acum ? Cum se poate rezolva aceasta problema ? Daca ramane asa este posibil sa se stinga conflictul de la sine? Nu vreau sa risc un proces sau cazier! Va rog frumos mult de tot sa ma ajutati cu cat mai multe pareri si sfaturi! Va stau la dispozitie pentru alte informatii si Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: naurel , utilizator 15:25, 26 Aprilie 2008
Daca aveti martori este foarte bine. Pentru el ar trebui sa fie mai greu sa faca rost de martori pentru ca este in conflict si cu voi si cu indivizii care l-au batut.
Daca sustine ca a fost lovit cu masina si din certificatul medico-legal trebuie sa rezulte ca leziunile au putut fi provocate prin impactul cu un vehicul, desi daca ati fi vrut sa dati cu masina peste el, ar fi avut mai multe zile de ingrijiri medicale. :)
IN fata fast-food-ului, sau al clubului erau camere de luat vederi?

Daca "joaca" la intimidare probabil nici nu are prea multe probe cu care sa-si dovedeasca sustinerile. Este bine sa discutati si voi cu un avocat.
Multumesc mult pentru raspuns Veronica!
Nu cred ca erau camere de luat vederi si oricum au trecut mai bine de 2 luni!
Respectivul individ sustine sus si tare ca noi l-am batut. nu cred ca acuzatia precum ca l-a lovit colegul meu cu masina o ia cineva in serios dar el sustine ca asa s-a rupt oglinda si ca el nu a avut intentia sa o rupa! In orice caz cele mai importante intrebari sunt urmatoarele: 1. Cat este de grava situatia ?
2. Este posibil sa fim trasi la raspundere pentru o fapta pe care nu am comis-o ?
3. Este posibil sa se ajunga la judecatorie/tribunal ?
4. Procedural ce urmeaza acum ?
5. Cum se poate rezolva aceasta problema ?
6. Daca ramane asa este posibil sa se stinga conflictul de la sine?
Va rog frumos sa ma ajutati cu pareri si sfaturi, Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
naurel, utilizator
1. Situatia este atat de grava pe cata importanta ii acordati. :) (pentru mine nu e grava, n-ar trebui sa fie nici pentru voi)
2. A facut plangere penala in termen de 2 luni de la pretinsul incident? daca a depasit termenul, sa fie sanatos...
Una este sa fii "tras la raspundere", adica sa fii chemat la Parchet pentru a da explicatii si a propune probe (totusi, sunteti 2 contra 1!) si cu totul altceva este sa fiti condamnati penal, ceea ce mi se pare prea putin probabil in situatia data...
3. Este posibil sa se ajunga la judecatorie, daca exista suficiente probe de vinovatie impotriva voastra si procurorul hotaraste sa trimita dosarul spre judecare in instanta.
Cine a facut prima data plangere? Prietenul pentru distrugere, sau "victima"?
4. Procedura, nu stiu in ce stadiu va aflati acum, asa ca n-am de unde sa stiu ce urmeaza. Putem face doar presupuneri. Daca va consultati cu un avocat, poate sa vada dosarul si sa va spuna in ce stadiu va aflati.
5. Daca el a facut okangere penala impotriva voastra, asteptati sa vedeti ce se intampla, ce probe are, pentru a putea combate, la randul vostru, sustinerile lui, cu probe.
6. "Asa" nu mi-e prea clar cum este. Ati fost chemati pana acum la Politie? Ati dat vreo declaratie? Ati propus martori?
naurel a scris:

Buna ziua, Am urmatoarea problema: in luna februarie anul curent ma aflam cu un coleg la un fast-food unde cand am iesit afara am fost atacati de un individ! Colegul era cu masina fiind la volan iar eu in dreapta! Amandoi am intrat in masina iar agresorul a rupt oglinda de pe partea stanga! Colegul a sunat la politie (nu prin 112) iar noi am ramas in zona din cauza pagubei provocate! Patronul fast-foodului a asistat la incident dar nu vrea sa se implice! Pana sa vina politia individul agresor a plecat pe o strada laturalnica unde se afla un club si un grup de indivizi care iesisera! Mentionez ca individul agresor era sub influenta alcoolului! Nu stiu ce s-a intamplat acolo dar cert este ca individul agresor a mancat o bataie buna grupul fiind format din indivizi mai masivi ca noi! Pana sa apara politita grupul respectiv a plecat! Ulterior individul agresor care a devenit victima a obtinut certificat medico-legal cu 9 zile de spitalizare si a depus plangere penala impotriva mea si a colegului meu! Colegul meu a depus la randul lui plangere penala pentru distrugere! Evident ca agresorul victima a gasit o poveste precum ca a fost lovit cu masina si noi l-am batut! Nu ne putem intelege ca respectivul pretinde sume fabuloase! Mentionez ca au fost identificati doi martori care au declarat ca au vazut cand individul agresor a fost batut de acel grup si nu de noi cum sustine! Politistul care se ocupa de caz ne-a spus initial sa ne intelegem, apoi sa stam linistiti ca dosarul ramane cu autori necunoscuti iar acum a spus ca individul agresor a angajat un avocat si a depus plangere la parchet! Ce parare aveti ? Cat este de grava situatia ? Este posibil sa fim trasi la raspundere pentru o fapta pe care nu am comis-o ? Este posibil sa se ajunga la judecatorie/tribunal ? Procedural ce urmeaza acum ? Cum se poate rezolva aceasta problema ? Daca ramane asa este posibil sa se stinga conflictul de la sine? Nu vreau sa risc un proces sau cazier! Va rog frumos mult de tot sa ma ajutati cu cat mai multe pareri si sfaturi! Va stau la dispozitie pentru alte informatii si Va multumesc anticipat

Plangerea penala pe care a facut el trebuia sa se indrepte impotriva persoanelor din respectivul grup...din impotriva voastra.Pot fi audiatzi martorii care au vazut actiunea indivizilor din grup, li se poate lua o declaratie care sa fie consemnata intr-un proces verbal ...iar acesta sa aiba fortza probanta in cazul unui proces ...sau chiar in faza de urmarire penala.
Cat despre 9 zile de ingrijire medicala....infractiunea ar fi de loviri sau alte violentze...
Plangerea penala treb introdusa in termen de 2 luni de la data la care cel indreptatit a cunoscut sau a putut cunoaste faptuitorul...daca a depasit termenul ..plangerea nu mai poate fi luata in consideratie ...
Patronul poate fi obligat la depunerea unei marturii ...din moment ce a asistat la conflict.
Fac precizarea ca plangerea prealabila..atat in cazul infractiunii de distrugere, cat si cea de lovire se poate retrage pana la ramanerea unei hotarari definitive si irevocabile, intervenind astfel impacarea partilor.
Nu dvs ati savarsit infractiunea de loviri , ci sunteti parte vatamate in cazul infractiunii de distrugere.
Angajati-va un aparator si incercatzi sa solutionatzi litgiul in aceasta etapa a procesului penal, anume a urmaririi penale , prin impacarea partilor , anume pe cale amiabila.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri! Pentru mai multe lamuriri va scriu urmatoarele: eu si colegul meu de facultate am dat declaratii in ziua incidentului, agresorul victima a depus plangere a doua zi pentru agresiune impotriva noastra si in aceiasi zi a depus si colegul meu plangere pentru distrugere, ulterior la maximum o saptamana au depus declaratii si cei doi martori precum ca au asistat la incident si respectivul a fost batut de acel grup ci nu de noi! Stiu si am inteles ca ar fi bine sa ne impacam pe cale amiabila dar respectivul individ pretinde sume fabuloase de bani! Din cate am inteles agresorul are acum avocat si a mai depus o plangere la parchet iar acum politistul cred ca va trimite dosarul la parchet, dosar care initial ramanea cu autori necunoscuti! Sper si cred ca orice procuror sanatos la cap nu va trimite dosarul in instanta! Ce sanse sunt ? Cam asta ar fi stadiul in care ne aflam! In afara de certificatul medico-legal nu cred ca mai are alte probe! Teoretic am fi 4 contra la 1! Va multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier sau infractiune? sarah1985 sarah1985 Pe fondul unor vechi animozitati, un vecin a lovit cu masina o alta vecina. A coborat din masina pentru a o palmui iar apoi s-a suit din nou la volan si a ... (vezi toată discuția)
Acrosare intentionata, ancheta trimisa la parchet aysel8993 aysel8993 Buna seara! Pe data de 25 martie 2013 am fost implicata intr-un accident rutier care nu s-a soldat cu morti/ raniti, ci doar cu avarierea masinii mele si a ... (vezi toată discuția)