avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social si spatiu inchiriat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social si spatiu inchiriat

Buna ziua!

Doresc sa ma lamuriti si pe mine cu cateva explicatii.Cunosc pe cineva care detine o firma cu sediu social in garsoniera unui bloc.De asemenea, aceasta persoana doreste sa inchirieze garsoniera unei persoane fizice si doreste sa stie , daca spatiul poate fii inchiriat fara a modifica actele la Registrul Comertului, adica de a gasi alt sediu social.Ceea ce vrea sa stie persoana, este lucrul urmator: daca cele doua lucruri sunt compatibile din punct de vedere legal.Multumesc si astept raspunsul dvs!
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
Diana Vladu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Vladu , utilizator 13:42, 1 Februarie 2011
1. orice societate comerciala are nevoie de un sediu social
2. la schimbarea acestuia, daca vrea sa functioneze legal, trebuie sa faca modificarea la Registru si toate documentele
3. da, sediul social poate fi intr-o garsoniera
4. poate lasa sediul social pe adresa initiala si la noua locatie sa deschida doar un punct de lucru
5. da, la fiecare modificare trebuie facuta inscrierea la Registru
succes
Daca sediul social declarat in garsoniera respectiva s-a facut in baza unui contract de inchiriere, acesta este depus la finante, s-a emis decizie de impunere a veniturilor obtinute in baza acestuia si ca urmare, acest spatiu nu poate fi inchiriat de doua ori, in acelasi timp, la persoane diferite.
cred ca intrebarea e in felul urmator: eu am o garsoniera, pe adresa respectiva inregistrez o firma. dupa ce am inregistrat-o, pot sa inchiriez garsoniera cuiva? ...si firma sa continue sa aiba sediul social la respectiva adresa?

asa inteleg eu intrebarea initiala.

eu zic ca se poate fara probleme.
Da, exact asa era intrebarea.Din ce imi raspundeti dvs,inteleg ca se poate.Vreau numai sa va intreb, daca exista o lege ceva si un pasaj din ea, care sa exprime clar aceasta posibilitate.
V-as fii foarte recunoscatoare.

Mentionez ca proprietarul garsonierei este unicul administrator al societatii si tot el doreste inchirierea spatiului catre o persoana fizica.
Nu cunosc legislatia si nu va pot raspunde exact. Dar cunosc caz similar (identic) si stiu ca a fost intrebat un economist daca e posibil asa ceva, si raspunsul a fost favorabil. Cam atat din partea mea. Daca este cineva mai in masura, as fi interesat de rezultat.

Alte discuții în legătură

Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)
Doua societati comerciale la aceeasi adresa Monicaluis Monicaluis Buna ziua, va rog ajutati-ma cu o lamurire. Am inchiriat prin contract o garsoniera pentru a o transforma in sediu de firma. Avocatul firmei a mers la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu sediu social Conrad Conrad Buna ziua, As dori sa infiintez un srl insa am nevoie de un spatiu care sa fie sediu social . Acum vine intrebarea: Eu in momentul in care inchiriez spatiul ... (vezi toată discuția)