avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii PFA 2011
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii PFA 2011

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti ce contributii trebuie sa plateasca un PFA: sanatate, impozit, pensie, somaj si procentele la fiecare, pentru anul 2011. Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: mychydutza , utilizator 15:01, 14 Februarie 2011


Contributiile obligatorii sunt:
- contributie de sanantate de 5,5% care se aplica la venitul net;
- contributia de asigurari sociale pentru pensie, incepand cu 01.01.2011, suma minima este 222 lei/luna (2022 leix35%x31,3%) daca veniturile sunt mai mari de 4x 2022 (castigul mediu brut) = 8088 lei/an

Buna seara!
Spuneti-mi si mie va rog cat este impozitul minim anticipat care se plateste la ANAF,tinand cont de faptul ca nu stiu daca voi avea vreun venit...Mentionez faptul ca nu am mai lucrat ca traducator pana acum si nu stiu ce pasi am de urmat de la ANAF mai departe.
Multumesc.
Dupa infiintare se depune o declaratie 220 privind veniturile estimate, in baza careia in anul curent se vor face plati anticipate (pe baza deciziei de impunnere transmisa de fisc), iar in anul urmator pana pe 15 mai se depune declaratia 200 privind veniturile realizate, si se procedeaza la regularizarea sumelor de plată sau de restituit.
Mentionez faptul ca nu am mai lucrat ca traducator pana acum si nu stiu ce pasi am de urmat de la ANAF mai departe.

A fost mai rapid colegul noastru David.
Iata cateva linkuri ce te vor ajuta in ceea ce priveste realizarea primilor pasi in activitatea de traducator:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Bun venit si multa bafta! :)
L.C.
pentru novici ( asa ca mine) puteti va rog sa explicati mai detailat acest calcul :
222 lei/luna (2022 leix35%x31,3%) daca veniturile sunt mai mari de 4x 2022 (castigul mediu brut) = 8088 lei/an: ">
si mai am o intrebare : contractul de munca cu casa asigurarilor de pensie este obligatoriu pt pfa ? de cand? adica daca eu am pfa din 2008 si nu am avut pana acum un asemenea contract trebuie sa platesc din urma ? va multumesc ca existati!


Alte discuții în legătură

Contributii la casa de sanatate/pfa cristinne09 cristinne09 buna seara ! am si eu o intrebare.... Sotul meu a infiintat de doi ani un PFA si isi plateste singur vechimea la casa de pensii de la infiintarea pfa-ului ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)